Wat je nog niet wist over Charlie's Angels

Vanavond om 22u20 trakteert Q2 ons op een portie nostalgie met "Charlie's Angels", de actiefilm met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu in de hoofdrollen. Speciaal voor de gelegenheid duikelt Proximus Pickx enkele wetenswaardigheden over de succesvolle film op.

Originele Angels lieten een cameo aan zich voorbij gaan

De "Charlie's Angels"-film is gebaseerd op de succevolle gelijkname televisieserie die van 1976 tot 1981 in de huiskamers te zien was. Oorspronkelijk was het dan ook de bedoeling om de originele Angels Farrah Fawcett, Jaclyn Smith en Kate Jackson een cameorolletje te geven in de rebootversie op het witte doek. Creatieve onenigheden en te hoge eisen beslisten daar echter anders over. Fawcett wou enkel meespelen als ze ook de voice-over van Charlie voor haar rekening mocht nemen. Kate Jackson wou dan weer de rol van Vivian Wood op zich nemen, in plaats van haar originele rol als Angel. Uiteindelijk zou Smith drie jaar later wel een cameo spelen in de vervolgfilm "Charlie's Angels: Full Throttle". John Forsythe, die de stem van Charlie voor zijn rekening nam in de originele serie, verscheen wel gewoon in de filmversie.

Drew Barrymore kocht filmrechten

Dat Drew Barrymore een zakenvrouw in hart en nieren is, blijkt uit een ingenieuze keuze die de actrice reeds maakte voor de opnames van de film aanvatten. Barrymore kocht namelijk de filmrechten op, wat haar naast haar loon van 9 miljoen dollar nog eens 40 miljoen dollar extra opleverde. Van een winstgevende investering gesproken! Cameron Diaz verdiende 12 miljoen met haar acteerprestatie, Lucy Liu, die dan nog niet echt naam had gemaakt, een al bij al schamele 1 miljoen.

De Angels spreken Fins

In de film communiceren de Angels in een geheim taaltje met elkaar. Alleen ... dat taaltje is helemaal niet zo bijzonder, want het wordt dag in, dag uit gesproken door ongeveer zes miljoen personen. Alex, Dylan en Natalie spreken namelijk Fins met elkaar. Volgens de overlevering zouden de Finnen het meest onder de indruk geweest zijn van de uitspraak van Barrymore.

Crispin Glover herschreef rol The Thin Man

Voor de rol van villeine slechterik werd de excentrieke Crispin Glover als The Thin Man gecast. Oorspronkelijk was er wel degelijk sprake van een gesproken rol, maar Glover overtuigde regisseur McG om de tekst achterwege te laten. De acteur die ook George McFly in de "Back to the Future"-franchise speelt, kreeg zelfs carte blanche om zijn rol naar eigen goeddunken in te vullen. Met als resultaat excentrieke trekjes, zoals het afrukken van vrouwenhaar om eraan te ruiken en ongecontroleerde schreeuwbuien.

Knipogen naar E.T. en Harry Potter

"Charlie's Angels" heeft bovendien ook enkele leuke cross-mediale verwijzingen in petto. Voor haar glansrol in "Charlie's Angels" was Drew Barrymore voornamelijk gekend als Gertie in "E.T." Wanneer Dylan uit het Knox huis wordt gegooid en een heuvel naar beneden rolt, eindigt ze in de tuin van een huis waar twee kleine kinderen een videospelletje aan het spelen zijn. Jawel, dit is het huis dat ook in E.T. werd gebruikt. Alsof die referentie nog niet volstond, eten de kinderen ook E.T.'s favoriete eten Reese's Pieces en hangt er een poster van het buitenaardse wezen aan de muur.

Bovendien was Barrymore ten tijde van de opnames ook volledig in de ban van J.K. Rowlings Harry Potter-boeken. Nog voor de eerste film ook maar op het witte doek kwam, las ze op de set al regelmatig voor. Maar ook in de film zit er een verwijzing vervat. In het begin van de film worden er scenes getoond over het vroegere leven van de hoofrolspelers, waarin we Barrymore zien met de lange jas, ronde bril en zwarte haardos die later zo populair zou worden. Een Potterhead avant la lettre zeg maar.

"Charlie's Angels" is vanavond om 22u20 te bekijken op Q2.

Series

Bekijk alles
Top