Oefenduels 1B: OHL klopt Standard; ex-OHL'er zet Union voor schut en Waasland-Beveren krijgt er vijf om de oren

Sport | Een zaterdag in juni is traditioneel een zaterdag vol oefenduels. Toch kwamen er dit keer maar drie potentiële 1B-teams in actie. OH Leuven bekampte Standard, Union Sint-Gillis trof de buren van Crossing Schaerbeek en Waasland-Beveren oefende tegen Zulte Waregem. RWDM - Charleroi werd eerder deze week al afgelast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

OH Leuven speelde op de slotdag van haar stage een oefenduel tegen Standard. Coach Marc Brys stuurde in beide helften een experimenteel elftal tussen de lijnen, maar dat pakte wel goed uit. Al vroeg in de match nam Duplus ex-ploegmaat Henkinet te grazen. Avenatti zette de bordjes voor rust nog wel terug in evenwicht met een rake kopbal. Maar in de tweede helft was het alweer een van de Leuvense youngsters die mee voor de beslissing zorgde toen Allemeersch met een fraaie lobbal Gillet te grazen nam: 1-2.

Union Sint-Gillis belefde een minder geslaagde oefenpot. De Brusselaars verloren met 1-0 van Crossing Schaerbeek (derde nationale). Het doelpunt kwam van de voet van Yannick Loemba (ex-OHL). Nieuwkomers Burgess en Undav kregen speelgelegenheid in de tweede helft terwijl ook Lapoussin (Virton) minuten mocht maken.

Waasland-Beveren begon haar oefencampagne met een pandoering van Zulte Waregem. De troepen van Nicky Hayen kregen maar liefst vijf goals om de oren (twee voor en drie na de rust). Geen goede voorbode in de aanloop naar de opmerkelijke oefenpot in het Parc des Princes, waar Waasland-Beveren vrijdag PSG partij zal geven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top