Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

Door Proximus

Deel dit nieuws

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offensive.

Hoewel veel voetbalclubs zoals PSG, Olympique Lyonnais en Anderlecht zich nog niet zo lang geleden hebben gericht op andere disciplines dan FIFA, deed River Plate dat vier jaar geleden al. Zo heeft de Argentijnse club sinds 2016 een eigen League of Legends-team.

De investeringen lijken hun vruchten af te werpen want het River Plate-bestuur kondigde de lancering van een CSGO-sectie aan. De club wil jonge fans bereiken door middel van videogames. De succesvolle FPS (First Person Shooter) was dan ook een logische keuze gezien de leeftijd van de doelgroep.

Voor deze nieuwe stap heeft de organisatie besloten een team samen te stellen rond de 22-jarige vedette, Ezequiel “Kun” Palmero. Hij wordt bijgestaan door spelers die in de meeste gevallen geen lopend contract hadden: Guido “guidimon” Romano, Mariano “MRN1” Santa Maria, Ariel “arieldidi” Ramirez en Thomas “cristopher” Navales.

Om hun doelen te bereiken kunnen de spelers ook rekenen op coach Hugo “rew4z” Cáceres. Dit historische eerste team van de “Banda Roja” zal zich vooral concentreren op Argentijnse competities zoals de FiRe League, de Logitech G Challenge 2020, de Liga Pro Trust en de Aorus League. Laten we hopen dat hun optredens zullen rijmen met het indrukwekkende voetbalpalmares van de club.

© River Plate

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top