Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensive. Het volstaat voor een team niet meer om door de minors te geraken om de droom van zijn CSGO-spelers in vervulling te brengen. Voortaan is het verplicht om deel te nemen aan de Regional Major Rankings-race (RMR).

We focussen ons op de Europese scene, die het dichtst bij huis ligt en het belangrijkste podium is (11 gereserveerde plaatsen van de in totaal 24 beschikbare plaatsen).

Wat is de RMR?

De Regional Major Rankings is een puntensysteem dat door Valve is geïmplementeerd om de uitnodigingen voor Major van Rio, de enige major dit jaar, te bepalen. De RMR vervangt het minors-systeem en de race door de voor sommige teams talrijke kwalificaties. Het behalen van RMR-punten voor een team is relatief eenvoudig: op verschillende toernooien kunnen punten gewonnen worden op basis van de resultaten.

Er zijn drie toernooien. De eerste vond plaats tijdens het voorjaar. De ESL One: Road to Rio werd een kolfje naar de hand van Astralis, gevolgd door G2 Esports, FaZe Clan en Team Vitality.

© Liquipedia

Het tweede toernooi eindigde afgelopen weekend. BIG won de cs_summit 6-titel voor de neus van Team Vitality, OG en Heroic.

© Liquipedia

In het najaar gaat het derde toernooi door. Dan zal ook de definitieve beslissing vallen over welke teams worden uitgenodigd voor de unieke major in het jaar 2020.

Een voorlopig klassement is beschikbaar. Er kan worden opgemerkt dat er een strikte regel wordt toegepast: wanneer een speler het team verlaat tijdens de kwalificaties, verliest het team een aantal van zijn kostbare punten. De regel voorkomt dat er te pas en te onpas teamwijzigingen worden doorgevoerd.

© Liquipedia

Er is reeds een team verzekerd van zijn plekje op de Major. Het Franse Team Vitality presteerde namelijk heel goed op de eerste twee kwalificatietoernooien. Voor onze landgenoot Nivera en zijn Team Heretics lijkt de race richting Major ingewikkeld, om niet te zeggen onmogelijk. Een ommekeer is echter niet uitgesloten indien, en laten we dat hopen, het team een goed resultaat neerzet op het derde en laatste toernooi.

De race richting Rio blijft zeer complex om te voorspellen. Veel Europese teams rekenen op dit laatste evenement om zich te kwalificeren. Helaas zijn de plaatsen duur en zal niet iedereen aanwezig kunnen zijn in Brazilië. Het belooft in ieder geval een opwindend einde van het jaar te worden!

© ESL One

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top