Oefenduels: Beerschot en RWDM houden respectievelijk Club Brugge en KV Mechelen in bedwang

Sport | Beerschot VA en RWDM stonden woensdagavond oog in oog met een JPL-team. Beerschot bekampte landskampioen Club Brugge terwijl RWDM een bezoekje bracht aan KV Mechelen. Beide teams speelden een puike wedstrijd en konden het veld af met een meer dan verdienstelijk gelijkspel.

Slap verdedigen bij Club Brugge zorgde ervoor dat Beerschot al in de eerste minuut op voorsprong klom via een alerte Noubissi. De Mannekes tankten vertrouwen en de lat weerhield Tissoudali van de 0-2. Een jammerlijke misser, want even later scoorde Diatta aan de overkant de gelijkmaker na een misverstand tussen Vanhamel en Bourdin. Club nam nu meer de bovenhand en kreeg nog een mooie kans via De Ketelaere, terwijl ook Deli het doelhout uittestte.

Na de pauze verwaterde het spel wat door de vele wissels. Landskampioen Club Brugge dicteerde wel de wet en versierde enkele kansjes, maar het was toch Beerschot dat in het slot nog de beste mogelijkheid kreeg. Helaas voor de Antwerpenaren mikte Grisez zijn poging op de deklat. Desalniettemin mag Beerschot toch weer terug kijken op een hoopvolle prestatie richting promotiefinale.

RWDM start met draw op Malinwa

RWDM begon haar oefencampagne uit bij KV Mechelen. Ook de Brusselaars kwamen op voorsprong tegen hun opponent uit 1A toen Peyre (ex-Union, nota bene) zijn eigen doelman verschalkte. KVM had niet meteen een gepaste reactie in huis en RWDM kon vrij makkelijk stand houden tot aan de rust.

Meteen na de pauze was het wel raak voor Malinwa toen Togui oog in oog met Sadin de 1-1 binnen prikte. Beide teams kregen nog een mooie kans op de overwinning, maar bleven uiteindelijk op een billijk gelijkspel steken.