De vijf meest memorabele rollen van Tom Hanks

Films | Tom Hanks is vandaag op deze 9de juli 64 jaar geworden. De ideale gelegenheid om zijn meest gedenkwaardige filmrollen even op te lijsten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Forrest Gump

Deze kleeft misschien wel het nadrukkelijkst op het lijf van Hanks. In deze iconische film speelt de acteur de rol van Forrest Gump, een jongen met een laag IQ maar met een verrassend groot talent voor hardlopen. Zijn laag IQ en sukkelig gedrag weerhouden hem er echter niet van om belangrijke historische gebeurtenissen van dichtbij mee te maken, zoals de Vietnamoorlog. Hij vertelt al zijn verhalen die hij heeft meegemaakt, terwijl hij wacht op zijn bus met een doosje vol chocolaatjes.

Viktor Navorski in The Terminal

Een compleet andere film dan met The Terminal, een komedie waarin Hanks de rol vertolkt van Viktor Navorski. De man is een toerist die vast zit op de luchthaven van New York, omdat zijn land Krakozie in een burgeroorlog is verzeild geraakt toen hij in de VS was. Viktors paspoort is in beslag genomen en mag daarom geen Amerikaans grondgebied betreden. Daardoor zit hij helemaal vast op JFK Airport. Om de tijd te doden lost hij vele klusjes op en maakt hij tal van vrienden. Hanks maakt, zoals hij dat kan, zijn personage zeer aimabel, boeiend en vastberaden.

Paul Edgecomb in The Green Mile

Opnieuw een totaal andere film en karakter in The Green Mile, een film waar je het absoluut niet droog houdt. Hanks kruipt hier in de rol van Paul Edgecomb, een cipier die op de afdeling werkt waar iedereen veroordeeld is tot de elektrische stoel. Op een dag verschijnt John Caffey op zijn afdeling, een imposante Afro-Amerikaan die ervan beschuldigd wordt twee meisjes verkracht en vermoord te hebben. De twee raken tot het moment van de doodstraf van Caffey bevriend. Het blijkt dat de gedetineerde beschikt over bovennatuurlijke krachten en in werkelijkheid onschuldig is.

John H. Miller in Saving Private Ryan

Saving Private Ryan staat te boek als een pakkend oorlogsdrama waar de geallieerden klaar staan voor de landing in Normandië tijdens WO II. Hanks speelt de rol van John H. Miller, een commandant in de Ranger-compagnie. Zijn regiment krijgt de speciale missie om de laatst overlevende zoon van een gezin van vier op te sporen. De drie andere soldaten van de familie Ryan zijn omgekomen tijdens gevechten. De persoon die moet gevonden worden, is soldaat James Ryan. Deze rol wordt al even iconisch vertolkt door Matt Damon.

Carl Hanratty in Catch Me If You Can

Van legerofficier tot FBI-agent, het is maar een kleine stap voor Hanks. Als Carl Hanratty probeert Hanks in de film Catch Me If You Can de crimineel Frank Abagnale (gespeeld door Leonardo DiCaprio) op te pakken. De lijst aan criminele feiten bij Frank zijn niet min: valsheid in geschriften en witwassen van geld. Wat volgt, is een kat-en-muisspel tussen Carl en Frank. Catch Me If You Can is een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de levensloop van Frank Abagnale.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top