In deze films verlopen de eerste ontmoetingen met schoonouders niet vlekkeloos

Films | Woensdagavond 8 juli zendt Q2 de film Meet the Parents uit. De komedie, die twee vervolgfilms kreeg, geeft ons de perfecte mogelijkheid om enkele grappige films op te lijsten waar schoonouders een cruciale rol in vertolken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meet the Parents

In Meet the Parents wil Greg Focker (Ben Stiller) graag trouwen met zijn partner Pam Byrnes (Teri Polo). Pam zegt ja, op voorwaarde dat hij ook goedkeuring vraagt aan haar ouders. Maar vooral haar vader Jack (gespeeld door Robert De Niro) loopt niet zo hoog op met Greg, zeker niet wanneer hij de jongeman betrapt op enkele leugens. De komedie uit 2000 kreeg nog twee vervolgfilms: Meet the Fockers uit 2004 en Little Fockers uit 2010. Terwijl Meet the Parents zeer positief werd onthaald, scoorden Meet the Fockers en Little Fockers beduidend minder.

Mis Meet the Parents niet, woensdagavond 8 juli te zien vanaf 22u40 op Q2.

Monster-in-Law

In 2005 kregen we Jennifer Lopez en Jane Fonda samen op het witte doek te zien dankzij de film Monster-in-Law. Daarin wordt het personage van Lopez, Charlie, ten huwelijk gevraagd door haar vriend Kevin (Michael Vartan). Het huwelijk en de voorbereiding daarop zal echter knap lastig gemaakt worden door Kevin’s moeder Viola (gespeeld door Fonda). De film zorgde voor een leuk weerzien met Fonda, die na een afwezigheid van 15 jaar weer te zien was in een film.

My Big Fat Greek Wedding

Misschien wel de bekendste “film met lastige schoonouders” na Meet the Parents. In die komedie zien we hoe de 30-jarige Toula, een Grieks-Amerikaanse vrouw, verliefd wordt op Ian. De twee besluiten na enige tijd in het huwelijksbootje te stappen, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot. Ian is namelijk geen Griek en blijkt ook nog eens vegetariër te zijn. Binnen de familie van Toula ontstaat er bijgevolg grote paniek.

The Birdcage

Een film met Robin Williams in de hoofdrol uitlichten, is altijd een goed idee. De overleden acteur versierde in 1996 een plaatsje in de cast van The Birdcage. De film draait rond het koppel Val en Barbara. Ook zij hebben trouwplannen. De twee willen hun ouders aan elkaar voorstellen, maar dat lijkt geen simpele opdracht. Vals vader Armand (Williams) is eigenaar van een homobar met de naam The Birdcage. Zijn partner werkt daar als dragqueen. Barbara’s vader daarentegen is een ultraconservatieve senator van de Republikeinse partij.

Why Him?

We sluiten af met Why Him?, de meest recente film uit dit lijstje. De prent uit 2016 had hoofdrollen in petto voor onder meer James Franco, Zoey Deutch en Bryan Cranston. Deutch speelt de rol van Stephanie, die haar nieuwe vriend Laird (Franco) voorstelt aan haar familie. Laird is een rijke en beroemde ondernemer. Op zich de ideale schoonzoon zou je denken, tot hij nogal grofgebekt en ordinair overkomt in de gewone omgang. Stephanie’s vader Ned (Cranston) krijgt hierdoor al snel een hekel aan Laird.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top