Geen zomercruise in coronatijden? Deze films nemen je mee op zee!

Kids |

Of je deze zomer reisplannen hebt of niet: door de coronapandemie is de kans klein dat je de komende weken of maanden voet zal zetten op een cruiseschip. Niet getreurd, want dankzij deze vier films kan je in gedachten wel mee op cruise gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

An Affair to Remember (1957)

Cary Grant en Deborah Kerr spelen de hoofdrollen in deze alom geprezen klassieker. ‘An Affair to Remember’ brengt het verhaal van een man en vrouw die elkaar ontmoeten en verliefd worden tijdens een cruise van Europa naar New York. Het feit dat ze allebei verloofd zijn, laten ze niet aan hun hart komen. Ze beloven elkaar zes maanden later op de top van het Empire State Building te ontmoeten.

Zal het lot ze bij elkaar brengen of uit elkaar houden? Weinig bekend wist-je-datje: net als zijn personage ontmoette Grant zijn derde vrouw op een schip, de legendarische Queen Mary.
 

Speed 2: Cruise Control (1997)

Deze jaren '90 actiesequel heeft door de loop der jaren, net als de gehele ‘Speed’-franchise, een zekere cultstatus verworven. Annie (Sandra Bullock) is terug nadat ze in de eerste ‘Speed’ een bus vol mensen redde van een bom, en wil deze keer gewoon ontspannen op een Caribische cruise met haar vriendje. Zal het iemand verbazen dat die vakantie enigszins anders uitdraait?

Helaas voor Annie - maar gelukkig voor de kijkers - zet een ontevreden bemanningslid (Willem Dafoe) het schip op koers om in aanvaring te komen met een olietanker. De film speelt zich af aan boord van het luxeschip Seabourn Legend, dat dezer dagen nog rondvaart als de ‘Star Legend’ van rederij Windstar Cruises.

The Parent Trap (1998)

In deze remake van het gelijknamige origineel uit 1961 spannen twee zussen samen om hun ouders na een relatiebreuk weer bij elkaar te krijgen tijdens een bruiloft aan boord van de Queen Elizabeth 2. Beide zussen worden vertolkt door één en dezelfde Lindsay Lohan. Het grootste deel van de filmscènes werden overigens gefilmd aan boord van de Queen Mary - jawel, diezelfde Queen Mary waarop filmlegende Cary Grant zijn vrouw leerde kennen. Het beroemde vaartuig ligt tegenwoordig als museumschip permanent aangemeerd in Long Beach, Californië.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)

Ook in de animatiewereld maken personages wel eens bizarre avonturen mee op een cruiseschip. In deze geanimeerde komedie (het derde deel van de ‘Hotel Transylvania’-franchise) laten Dracula en zijn familie hun hotel achter voor een zomervakantie op het fictieve cruiseschip Legacy. De film toont alle aspecten van het cruise-leven, van zwembadspelletjes tot het all-you-can-eat buffet.

In typische comedy-stijl worden ook de faux pas niet vermeden, zoals een zonnebadend man in een speedo-zwembroekje. Het blijft desondanks een bijzonder gezinsvriendelijke film die de kinderen zeker enthousiast zal maken over cruises.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top