Slaagt Lazio erin in het spoor van Juventus te blijven?

Serie A | Dit weekend staat alweer de dertigste speeldag in de Serie A op het programma. Zowel competitieleider Juventus als runner-up Lazio wacht een felbevochten thuiswedstrijd. Vooral de Romeinen kunnen zich geen misstap meer veroorloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als in La Liga belooft de titelstrijd in de Serie A dit seizoen nog razendspannend te worden. Leider Juventus ligt in poleposition en heeft zich na de iet of wat verrassende nederlaag in de finale van de Coppa Italia tegen het Napoli van Dries Mertens ondertussen herpakt. In de drie competitiewedstrijden sinds de coronabreak kwam de Oude Dame amper in de verlegenheid, al kregen ze tot nog toe nog niet meteen de grootste tegenstanders op hun bord.

Voor Cristiano Ronaldo en co zou daar zaterdag verandering in kunnen komen, wanneer het in de Turijnse derby Torino ontvangt. Voor de troepen van Moreno Longo, samen met de thuiswedstrijd tegen de grote broer, de match van het jaar. Bovendien zijn de ploegmaats van Simone Zaza nog verwikkeld in een intense strijd om degradatie te vermijden en kunnen ze dus ieder punt goed gebruiken. Eens te meer zal de Portugese superster Ronaldo, dit seizoen al goed voor 24 doelpunten, samen met spitsbroeder Paulo Dybala zijn ploeg op sleeptouw moeten nemen richting een negende opeenvolgende Scudetto.

Lazio bijt zich vast in het spoor

Eerste achtervolger Lazio heeft haar titelaspiraties echter nog niet definitief opgeborgen. Na de verloren topwedstrijd tegen Atalanta, boekten de Romeinen twee nipte overwinningen tegen Fiorentina en Torino, waarbij ze telkens een achterstand goedmaakten. Het bewijs van de mentale weerbaarheid van de troepen van Simone Inzaghi. De laatste titel van de Biancocelesti dateert dan ook reeds uit 2000, toen Inzaghi zelf nog tussen de lijnen stond...

In de topper tegen AC Milan, dat zelf nog volop meedoet voor de Europese plaatsen, zal Lazio echter geen beroep kunnen doen op de geschorste Ciro Immobile, dit seizoen reeds goed voor 29 rozen in 29 wedstrijden. Ook vaste back-up Felipe Caicedo is er niet bij wegens een schorsing. Alle druk zal dus op de schouders rusten van spelmaker Luis Alberto, die zijn teammaats dit seizoen reeds 14 keer in stelling bracht. Met attractief en aanvallend voetbal heeft Lazio de neutrale voetbalfan achter zich weten te scharen. Vraag is of de ploeg van bankzitters Jordan Lukaku en Silvio Proto het uiteindelijk niet zal moeten afleggen tegen de ervaring van Cristiano Ronaldo en co? Misschien is het onderlinge treffen op de 34ste speeldag wel doorslaggevend, maar daarvoor moet Lazio zich eerst weten te ontdoen van de Rossoneri, die deze week Alexis Saelemaekers definitief aan zich wisten te binden.

Juventus - Torino om 17u15 en Lazio - Milan om 21u45 zijn op zaterdag 4 juli live te volgen op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus

De volledige kalender van de 34ste speeldag:

Zaterdag 04/07:

  • Juventus - Torino om 17u15 op Eleven Sports 1
  • Lazio - Milan om 21u45 op Eleven Sports 1
Zondag 05/07:
  • Inter - Bologna om 17u15 op Eleven Sports 1
  • Napoli - Roma om 21u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top