Herbeleef het beste van Rock Werchter: focus op Stromae

Van 2 tot 5 juli kan je in het Festivalpark in Werchter terecht voor een alternatieve editie van Rock Werchter ten voordele van LIVE2020, de steunactie voor de zwaar getroffen livemuzieksector. Naast zomerbarconcerten die coronaproof zijn en een virtuele show op de slotdag, haalt Proximus Pickx de beste Rock Werchter-optredens van de voorbije jaren boven. Van die laatste selectie lichten we Stromae uit. Zijn optreden uit 2014 kan je op vrijdag 3 juli om 22u herbekijken op Pickx Live of via de livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog één dagje opvragen. Wees er snel bij!

Paul van Haver, beter gekend onder zijn artiestennaam Stromae, schrijft in de jaren 2010 een waar succesverhaal. Na eerder obscure pogingen in de rapscene kent de Brusselse singer-songwiter in 2009 een stormachtig succes met 'Alors on danse', wat hem plotsklaps bij een heel breed publiek bekend maakt. Zijn schijf verkoopt meer dan 500.000 exemplaren over heel Europa.

Het fenomeen is geboren en de hype is navenant. Iets meer dan een jaar later komt de Brusselaar met zijn debuutalbum op de proppen, "Cheese". Gedreven door de hiphopinvloeden en flarden elektronische muziek laat Stromae met zijn atypische stijl een frisse wind waaien door de popmuziek van de jaren 2010.

Steile opmars

Drie jaar later komt hij op de proppen met "Racine carrée", waarin meer Afro-invloeden verwerkt zijn, gekoppeld aan krachtige en overweldigende teksten. Singles als 'Formidable', 'Papaoutai' en 'Ta fête', dat de officiële hymne wordt voor de Rode Duivels op het WK 2014, zorgen ervoor dat Stromae een nieuwe dimensie bereikt. Wat volgt, is wereldwijd succes en een regen aan accolades. De Brusselaar bevindt zich op dat moment op het hoogtepunt van zijn kunnen. Hij rijgt de concerten en festivals aan elkaar totdat hij er uitgeput een punt achter moet zetten. Zijn tournee "Racine carrée Tour" omvat in totaal 200 speeldata in een twintigtal landen met meer dan 1 miljoen toeschouwers.

Een burn-out en gezondheidsproblemen dwingen hem er echter toe om zijn muzikale carrière on hold te zetten. De Brusselaar zet een stapje terug en legt zich, aan de zijde van zijn vriendin Coralie Barbier en zijn jongere broer Luc Junior Tam, toe op het producen en de wereld van de mode.

De artiest toont echter dat hij de smaak voor muziek nooit heeft verloren. De laatste vijf jaar laat hij zich sporadisch opmerken in samenwerkingen met onder andere Coldplay, Bigflo & Oli en Orelsan. Het zorgt er alvast voor dat zijn fans de hoop op een opvolger voor "Racine carréé" nog niet hebben opgegeven.

Bekijk het optreden van Stromae uit 2014 op vrijdag 3 juli vanaf 22u op Pickx Live of via een livestream op Proximus Pickx. Nadien kan je het concert nog zeven dagen lang opvragen via de On demand-catalogus op je televiescherm of tot eind augustus online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Muziek

Bekijk alles
Top