Esportskalender: juli

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË

League of Legends

Belgian League| 1e juni t.em. 10 augustus

© Belgian League

De Belgian League is in juni inderdaad opnieuw van start gegaan met zijn summer split. De strijd om de play-offs en de vier kwalificatietickets is hevig. Alleen geldt dat niet voor Sector One… Als huidige kampioen domineren de “Foxes” opnieuw de competitie met een duidelijke scheiding halverwege de groepsfase. Voor de andere drie plaatsen is een zware veldslag aan de gang tussen KV Mechelen, Brussels Guardians, RSC Anderlecht, Aethra Esports en Team 7AM. Slechts drie van deze teams zullen de eindfase, met €7.500 aan prijzengeld en kwalificatiepunten voor de grote nationale finale, bereiken.

Om het absolute slot van de Belgian League te volgen, spreken we eind juli af. Op 27 juli, 29 juli en 3 augustus worden er drie dagen lang play-offs gehouden waarin de vier beste teams van de competitie voor de zomertitel strijden. De teams kunnen niet alleen geld winnen, maar ook punten voor het algemeen klassement. De vier teams met de meeste punten uit de twee splits krijgen de kans om deel te nemen aan het grote nationale evenement met een prijzenpot van €10.000: de Country Finals.

Open Tour Benelux | 11 en 12 juli

© Open Tour Benelux League of Legends

Ook de amateurs en semi-professionals worden niet vergeten met een nieuwe Open Tour die voor iedereen toegankelijk is. Ter herinnering, deze wedstrijden staan open voor maximaal 48 teams en er valt €1.500 te winnen.

Het is een toernooi dat enorm populair is en dat ongetwijfeld nieuw lokaal talent in de wereld van League of Legends zal verwelkomen.

INTERNATIONAAL

Liefdadigheid

Gamers For Equality | 1, 8 en 15 juli

© 100 Thieves

Ook al is er geen specifieke periode voor solidariteit, het behoeft geen betoog dat er in de afgelopen weken veel bewegingen zijn ontstaan, met name in de strijd tegen racisme. De wereld van esports, of we zeggen misschien beter de esports-familie, neemt het voortouw. Vanaf 1 juli zal een nieuw evenement waarschijnlijk van zich doen spreken! Kort aangekondigd op de Twitter-account van 100 Thieves, zullen gamers in staat zijn om Gamers for Equality bij te wonen, een evenement dat niet één of twee community’s samenbrengt, maar wel drie! League of Legends, Valorant en Fortnite, allen verenigd voor een goed doel en in de strijd tegen racisme.

Veel informatie hebben we nog niet. De kalender is wel al bekend:
1 juli: League of Legends
8 juli: Valorant
15 juli: Fortnite

Gamers for Equality is een drie weken durend evenement met als doel om 100.000 dollar op te halen ter ondersteuning van organisaties die elke dag strijden voor rassengelijkheid. Meer informatie zal waarschijnlijk binnenkort naar buiten worden gebracht, maar het belooft natuurlijk een groots evenement te worden.

Counter Strike: Global Offensive

DreamHack Showdown | 17 t.e.m. 26 juli

© DreamHack

De DreamHack Showdown is een van de grootste CSGO-evenementen van de maand. De Europese topteams zullen van 17 t.e.m. 19 juli tegen elkaar strijden, terwijl de kleppers uit Noord-Amerika elkaar het daaropvolgende weekend (24-26 juli) zullen treffen. Zes teams nemen deel aan twee competitierondes, georganiseerd in een boomstructuur met dubbele eliminatie. De prijzenpot voor elke regio (EU & N-A) is 25.000 dollar.

Onder de deelnemers worden twee teams uitgenodigd die automatisch terugkeren naar de winner bracket van de tweede ronde. De andere vier teams zullen uit de open kwalificaties komen en zullen de eerste ronde moeten overleven om deel te nemen aan de tweede en laatste ronde.

De winnaar van het toernooi sleept een cheque van 10.000 dollar in de wacht. De verdere verdeling ziet er als volgt uit:
2e: $6.000
3e: $4.000
4e: $3.000
5/6e: $1.000

Maar voor deze grote finale kan je ook de open qualifiers volgen die op twee datums, 3 en 5 juli, plaatsvinden. De talrijke uitdagers nemen deel aan ontmoetingen in een BO3 met enkele eliminatie.

CS_summit 6 | 22 juni t.e.m. 5 juli

© Beyond the Summit

Zoals we reeds aankondigden in onze esportskalender van juni eindigt de CS_summit 6 deze maand! Mis niets van de laatste dagen van de competitie die op 5 juli afloopt.

Ter herinnering, de prijzenpot bedraagt $125.000 en er worden punten uitgedeeld in de race richting de Major van Rio:
1e: $34.000 en 2.000 punten
2e: $22.000 en 1.875 punten
3e: $17.000 en 1.750 punten
4e: $13.000 en 1.625 punten

FIFA 20

FIFA 20 Summer Cup Series | 17 juli t.e.m. 9 augustus

© EAFIFAesports

Het wordt een geweldige zomer voor het voetbalspel van EA SPORTS. Door het succes van vele competities tijdens de periode van lockdown heeft de uitgever beslist om een gloednieuw circuit te lanceren, de Summer Cup Series. Het toernooi zal de beste spelers uit de hele wereld (Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Oceanië, het Midden-Oosten en Afrika) online samenbrengen. Van 17 juli t.e.m. 9 augustus strijden de beste spelers uit elk van de zes uitgenodigde zones om de FIFA 20-titel in hun regio. De wedstrijden worden wereldwijd uitgezonden op twitch.tv/easportsfifa. De beste spelers zullen op basis van het Global Series-klassement worden uitgenodigd om deel te nemen aan het nieuwe toernooi dat exclusief op Playstation 4 wordt gespeeld.

De prijzenpot voor de competitie bedraagt in totaal 228.000 dollar met 78.000 dollar voor de Europese competitie, die 24 deelnemers zal verwelkomen. De vijf andere regio’s tellen elk acht deelnemers met een prijzenpot van 30.000 dollar.

e-LIGUE 1 | Momenteel aan de gang| Finale: 6 juli

© e-LIGUE 1

Het Franse FIFA 20-kampioenschap is terug en we krijgen nog een laatste kans om onze landgenoot Stefano Pinna aan te moedigen. Hij kondigde namelijk enkele weken geleden zijn vertrek uit Lille (LOSC) aan.

In een nieuw competitieformat zijn de kwalificaties op beide consoles, Xbox en PS4, al aan de gang. De twee beste spelers van elke poule kwalificeren zich voor de play-offs, die zullen stoppen bij de halve finales om de vier beste spelers van elk platform samen te brengen op één groot evenement, de nationale finale van de e-LIGUE 1. De grote finale volgt op 6 juli. Stefano is goed op weg om zich te kwalificeren als Playstation-speler.

Wat betreft de prijzenpot wordt de totale som van €44.000 opnieuw verdeeld onder de finalisten. De helft van de prijzenpot gaat naar de kampioen. De verliezende finalist kan zijn zakken vullen met €10.000.

League of Legends

League of Legends European Championship | 12 juni t.e.m. 9 september

© Riot Games League of Legends

De grote Europese competitie gaat verder in de maand juli. Het is een lange marathon voor de beste spelers van het continent die strijden om een totale geldprijs van $200.000.

Onze Belgische speler Gabriel “Bwipo” Rau gaat met zijn Fnatic-teamgenoten voor de eerste plaats, na de nederlaag in de finale van de vorige editie. Nog een Belgisch goudklompje, maar dan voor de camera’s, verzorgt tot grote vreugde van de fans de toernooipresentatie: Eefje “Sjokz” Depoortere. En laten we Christophe “je suis kaas” van Oudheusden niet vergeten, een andere toegewijde Belg en assistent-coach van de MAD Lions, een team dat aan het begin van de competitie heel goed presteert en de eerste plaats deelt met Rogue. De twee leiders worden op de voet gevolgd door Fnatic, G2, Origen en SK Gaming.

Street Fighter

Capcom Pro Tour Online 2020 | 18 en 19 juli

© Capcom

Fans van fighting games zullen ook hun competitie op hoog niveau hebben met een nieuwe editie van de Capcom Pro Tour. Het Europese toernooi wordt afgewerkt over twee dagen, 18 en 19 juli. Op dat evenement hebben we de kans om onze uitstekende vertegenwoordiger Takamura aan het werk te zien.

Hij zal onze nationale kleuren vanaf zaterdag in de groepsfase verdedigen, in de hoop de finale te bereiken die de beste acht spelers tegenover elkaar zal plaatsen. Hun uiteindelijke doel is natuurlijk om een plaats te bemachtigen op de Capcom Cup, waarvan de finale is uitgesteld naar 2021 als gevolg van de gezondheidscrisis.

Call of Duty

Call of Duty Challengers | 12, 19 en 26 juli

© Activision

Een esportskalender kan niet worden gemaakt zonder het over Call of Duty te hebben. Wat ons betreft zal onze aandacht vooral uitgaan naar de voorkamer van de elitedivisie, de Call of Duty Challengers. In de competitie op Playstation 4 toont een jonge Belg al wekenlang zijn talent. Inderdaad, Bjarne “Denza” Sleebus en het WaR Team schitteren voortdurend aan de top van het circuit, zozeer zelfs dat onze landgenoot al zeven van de elf competities, die sinds het begin van het seizoen zijn georganiseerd, heeft gewonnen.

Maar onze landgenoot kan aan het begin van de zomerperiode niet op zijn lauweren rusten. Hij heeft namelijk een zeer drukke maand juli voor de boeg. Zoals gebruikelijk volgt de Challengers-competitie de kalender van de eerste divisie. Op het programma staan de New York Open, de London Open en de Toronto Open, drie toernooien die geleidelijk aan het einde van het seizoen zullen markeren. Laten we voor Team WaR hopen dat de hegemonie wordt beloond met een toetreding tot de beroemde Call of Duty League.

Het programma van de maand juli:
11 en 12 juli: CDC New York Open ($15 000)
18 en 19 juli: CDC London Open ($15 000)
25 en 26 juli: CDC Toronto Open ($15 000)

Rocket League

The Field | midden juli t.e.m. eind augustus

© Rocket League

Een nieuwe grote competitie zal de virtuele Rocket League-velden inpalmen: The Field, met een online kampioenschapsformule die is onderverdeeld in twee regio’s, Noord-Amerika en Europa. In elke regio zullen drie divisies worden opgestart.

Divisie 1 zal voornamelijk bestaan uit teams uit de Rocket League Championship Series (RLCS) en uit de Rival Series. Om te bepalen welke teams in deze elitedivisie zullen worden opgenomen, zal de Open Trial Period deze toporganisaties bundelen en doorsturen naar de juiste divisies.

Divisie 2 wordt samengesteld op basis van kwalificaties die openstaan voor teams met de rang van Grand Champion en zal beperkt zijn tot twintig deelnemers in seizoen 1.

Divisie 3 staat daarentegen open voor teams die zich niet hebben gekwalificeerd voor de hogere divisie.

Er zal vervolgens een degradatie- en promotiesysteem op poten worden gezet om deze kampioenschappen tot leven te brengen. Tussen D1 en D2 wisselen de teams altijd aan het begin van elk seizoen volgens criteria die binnenkort door de organisatoren zullen worden bekendgemaakt. Tussen D2 en D3 vinden twee keer per seizoen promoties en degradaties plaats: aan het begin en halverwege. De vier beste teams uit D3 zullen de vier laatste teams in D2 vervangen.

Dit zijn de grote lijnen van deze competitie, die rond half juli zal starten met de verdeling van de teams binnen de divisies. De officiële start van het kampioenschap staat gepland voor begin augustus. Om iedereen te motiveren valt er op elk niveau een mooie geldprijs te winnen.

Divisie 1:
1e: $3.000
2e: $1.750
3e: $1.250
4e: $1.000

Divisie 2:
1e: $750
2e: $500
3e: $400
4e: $350

Divisie 3:
1e: $200
2e: $150
3-4e: $125
5-8e: $100

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top