Hoe "Snow White and the Huntsman" zich onderscheidt van het origineel

Films | Vanavond om 21u05 trakteert VTM jou op "The Huntsman: Winter's War", zowel een prequel als een sequel op "Snow White and the Huntsman". Dat modern sprookje uit 2012 is op zijn beurt een bewerking van het iconische sprookje van de gebroeders Grimm. Proximus Pickx belicht voor jou de grootste verschillen tussen het origineel en de moderne adaptatie, zodat je helemaal klaar bent voor het vervolgverhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. De jager als protagonist

In het originele sprookje en in de Disney-film "Sneeuwwitje en de zeven dwergen" speelt de jager slechts een bescheiden rol. Hij dient Sneeuwwitje naar het bos te brengen om haar daar te vermoorden. Dik zeventig jaar na datum vervult de 'huntsman' in "Snow White and the Huntsman" een veel belangrijkere functie. In die mate zelfs dat het de jager is die een vervolgfilm krijgt en niet Sneeuwwitje! Kristen Stewart, die in de eerste film in de huid kruipt van Sneeuwwitje, ontbreekt zelfs helemaal in de vervolgfilm. Aan de basis zou een stormachtige relatie liggen tussen haar en franchiseregisseur Rupert Sanders...

2. Onsterfelijkheid boven ultieme schoonheid

Wie wel opnieuw van de partij is in de prequel/sequel "The Huntsman: Winter's War" is Charlize Theron, die de boosaardige koningin Ravenna prachtig gestalte geeft. In tegenstelling tot het origineel wil Ravenna Sneeuwwitje niet vermoorden om de mooiste van het land te blijven, want daarvoor heeft ze namelijk al een andere oplossing - ze zuigt de levenslust en en schoonheid uit jonge meisjes. De boosaardige koningin wil echter het hart van Sneeuwwitje oppeuzelen omdat dat haar onsterfelijkheid zou bieden. Van een duistere versie gesproken!

3. Niet de prins, maar de jager kust Sneeuwwitje opnieuw tot leven

De verhaallijn uit de allereerste Disney-animatiefilm is zo klaar als een klontje. Enkel de prins op het witte paard kan Sneeuwwitje opnieuw tot leven kussen. In de moderne adaptatie vertoont de film van Rupert Sanders op dat punt meer spitsvondigheid. Nadat Sneeuwwitje in de appel heeft gebeten, probeert William, de zoon van hertog Hammond, haar tevergeefs terug tot leven te kussen. Net wanneer alle hoop verloren lijkt, wil jager Eric (Chris Hemsworth) haar nog een laatste maal om vergiffenis vragen. Het is zijn kus en niet die van de prins die Sneeuwwitje opnieuw tot leven wekt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top