Ik ga op reis en ik neem mee: de drie beste reispodcasts!

Muziek | Reizen is altijd een beetje avontuur, maar soms kan de reis op zich wel heel lang duren. Om die uren onderweg – in auto, trein, bus of vliegtuig – te vullen en de verveling tegen te gaan, schotelt Proximus Pickx het ideale tijdverdrijf voor: de drie beste reispodcasts. Zo besteed je je reistijd nuttig, en doe je tegelijk inspiratie op voor toekomstige vakanties. Twee vliegen in één klap!

Door Proximus

Deel dit nieuws

The Travel Diaries

Deze wekelijkse reispodcast staat te boek als de beste podcast in het genre van onze Britse buren. De podcast, geproduceerd door entertainment- en reisjournalist Holly Rubenstein, zuigt de luisteraar mee in een gesprek tussen Holly en een gast die vertelt hoe reizen zijn/haar leven heeft veranderd.

Zo spreekt ze in de meest recente afleveringen onder meer met tv-maker, auteur en avonturier Ben Fogle, die de Atlantische Oceaan overstak in een roeiboot, de Mount Everest beklom en deelnam aan de loodzware Marathon des Sables. Tijdens de gesprekken komt Holly te weten wat de vroegste reisherinnering is van haar gasten, hun favoriete bestemmingen, aanbevelingen voor hidden gems en de top 3 van hun bucketlist. Goede reisverhalen en -tips gegarandeerd!

Armchair Explorer

Deze reispodcast profileert zich als immersieve 'storytelling op muziek', met geluidseffecten die je van kop tot teen in het reisverhaal onderdompelen. Elke aflevering komt één van 's werelds grootste avonturiers aan het woord, die hun meest epische reisverhalen vertellen. Verwacht je aan cliff camping in de Rocky Mountains, kooiduiken met witte haaien op de bodem van de oceaan, kamperen op Antarctica, een gorillatrekking in Rwanda en een wandeling in de ruimte.

Gastheer Aaron Millar is een bekroonde schrijver, journalist en reisblogger. Hij levert regelmatig bijdragen aan National Geographic Traveller (UK) en vele andere internationale publicaties. Millar presenteerde reisdocumentaires voor National Geographic TV en werd tweemaal verkozen tot 'Travel Writer of the Year'.

Reizen Waes Podcast

Misschien wel de grootste tv-avonturier in ons Belgenland: de onovertroffen Tom Waes. De man veroverde tv-kijkend Vlaanderen met zijn reisavonturen in het programma 'Reizen Waes', en is dan ook een vleesgeworden, bodemloos vat vol verhalen. Wie niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Waes, kan zich laven aan deze eenmalige 'spin-off' in de vorm van een podcast, opgenomen in 2017. Daarin vertelt Tom over de beste, meest memorabele momenten uit drie seizoenen 'Reizen Waes'. Je komt heel wat nieuwe anekdotes te weten – over de bochten waarin de productieploeg zich moest wringen bijvoorbeeld, en de avonturen die Tom buiten beeld beleefde – afgewisseld met fijne muziek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top