Eclectische indiepop van High Hi brengt Werchter naar hogere sferen

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Met het Secret Festival op de wei van Werchter kwam daar verandering in! Onder meer het Leuvense powerpopensemble High Hi stond daar op de affiche. Maak kennis met de finalist van Humo’s Rock Rally editie 2014.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 1 juli vond op de wei van Rock Werchter het Secret Festival plaats, een exclusief festival voor enkele gelukkige Proximusklanten met een volledig Belgische line-up. Stond op de affiche van het eendaagse Secret Festival: de donkere indiepop van de High Hi

Anne-Sophie Ooghe (zang/gitaar), Dieter Beerten (zang/drums) en Koen Weverbergh (bas) zijn de namen: het trio brengt naar eigen zeggen een energieke mix van eighties indie en nineties pop. Ze onderscheiden zich met overweldigende gitaren, extreem catchy refreinen en smeuïge melodieën: powerfood voor de indiepopliefhebber, en spek naar de bek van de doorsnee festivalganger.

Jong, pretentieloos en opwindend

De ster van High Hi begon in 2014 te rijzen, toen de band geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en datzelfde jaar de finale van Humo's Rock Rally haalde. De muziek van High Hi stal het hart van Joost Zweegers, Novastar-frontman en jurylid van het muziekconcours. In het najaar mocht de groep meteen mee op tournee met Novaster voor tien optreden in België en Nederland.
 
Humo beschreef High Hi destijds als “jong, pretentieloos en opwindend. Een powerpoptrio met een meisje dat haar gitaar een pak rammel gaf als had ze net haar eerste liefje afgepakt.” De hemelbestormers van High Hi grepen dan wel naast de hoofdprijs, die dat jaar naar Warhola ging, maar ze zetten zich wel op de kaart als beloftevolle band waar we nog veel van zouden horen.

Firepool

De eerste single en EP verschenen in 2015. De instrumentale debuutsingle 'Calm Down Sir' werd onder meer opgepikt door BBC-dj Steve Lamacq. Hun debuutalbum 'Hindrance' verscheen in maart 2017. Het tweede, ‘Firepool’, werd in maart van dit jaar gedropt.

De sound op de jongste plaat schippert tussen new wave, poprock en shoegaze, waardoor High Hi als een anachronisme klinkt. Er waait een eightieswind doorheen hun oeuvre, al steekt de indieband wel in een modern jasje.  Benieuwd hoe dat klinkt? Herbeleef het Secret Festival hier bij Proximus Pickx!
 
Geen ticket kunnen bemachtigen voor het Secret Festival? Niet getreurd, dankzij Proximus Pickx kan je het festival herbeleven op zaterdag 4 juli vanaf 20u op Pickx Live en via een livestream op het web. Daarna is de show nog een week lang te herbekijken in de catch-up op televisie  en online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top