Cruciale week: Real op weg naar titel of keert Barça nog terug?

La Liga | Na het 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo van FC Barcelona en de 0-1 winst van Real Madrid bij Espanyol staan de Merengues na 32 speeldagen in La Liga met 2 punten voor op FC Barcelona. Met nog 6 speeldagen te gaan is nog alles mogelijk, maar een blik op het resterende programma toont toch dat er een duidelijke favoriet naar voren kan worden geschoven.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Met wedstrijden om de drie dagen hebben de Spaanse clubs uit La Liga een druk programma om het seizoen 'post corona' af te werken. De komende week wordt mogelijk een beslissende week, met een lastig programma voor beide aartsrivalen.
 
Los Blancos en de Blaugranas zullen nauwlettend naar elkaars partijen kijken: dinsdagavond komt eerst Barça aan de beurt. In Camp Nou krijgt het het bezoek van Atlético Madrid, 3e in de stand en na de herneming van het kampioenschap goed op dreef met 13 op 15 en 4 winstpartijen op rij. Donderdag speelt Real thuis tegen Getafe, de nummer 6 in de stand en een van de revelaties van het seizoen die het na de lockdown echter minder goed doen. Los Blancos zijn weinig rust gegund, want zondagmiddag om 14 uur nemen zij het in Bilbao al op tegen Athletic. Zondagavond trekken de Blaugranas dan beter uitgerust naar Villarreal, de nummer 5 in de stand, met 13 op 15 ook in goede doen en volop in strijd om de vierde plek in de stand die recht geeft op een ticket voor de Champions League.
 
Na deze week volgen voor Real Madrid nog wedstrijden tegen Alavés thuis, Granada uit, Villarreal thuis en Leganés uit. FC Barcelona neemt het dan nog op tegen Espanyol thuis, Valladolid uit, Osasuna thuis en Alavés uit.
 
Real Madrid telt nu 71 punten, FC Barcelona 69. Komen ze op gelijke hoogte, dan is Real toch eerste dankzij een beter doelgemiddelde in de onderlinge duels (0-0 in december in Camp Nou, 2-0 in maart in het Bernabéu).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top