Deze sterren dragen een litteken met zich mee. Maar hoe kwamen ze hieraan?

Achter elk litteken schuilt een verhaal. Bij Proximus Pickx lichten we je enkele verhalen toe van film- of muzieksterren die ooit een litteken hebben opgelopen en hoe ze dat juist verkregen hebben.

Tommy Flanagan

We starten dit lijstje met misschien wel een van meest bizarre littekens die we konden vinden. Tommy Flanagan kan je kennen van de serie Sons of Anarchy, waar hij de rol van Filip “Chibs” Telford vertolkte. Ook in de filmklassiekers Braveheart en Gladiator was hij te zien. De littekens die Flanagan in zijn gezicht heeft staan, zijn het resultaat van geweld in een nachtclub waar hij ooit als dj werkte. Zijn litteken staat gekend als de Glasgow Smile. De wonde wordt veroorzaakt door een snee die van aan de mondhoeken tot de oren wordt getrokken, waardoor een litteken ontstaat in de vorm van een glimlach.

Sean Bean

De Britse acteur Sean Bean heeft een nogal bizarre reputatie in de filmwereld. Nogal maar al te vaak sterft het personage dat hij portretteert in een film of serie. Denken we maar aan zijn rol als Boromir in Lord of the Rings of Eddard Stark in Game of Thrones. Dat hij dergelijke rollen vaak versiert, heeft ook te maken met zijn opvallend litteken. Dat verkreeg hij op de set van de film Patriot Games, waar zijn medespeler Harrison Ford hem per ongeluk sloeg met een boothaak.

Keanu Reeves

Sommige acteurs staan erom bekend hun filmstunts liever zelf te doen. Dat is des te opmerkelijker als je Keanu Reeves heet. De man heeft een groot litteken op zijn buik. Dat verkreeg hij toen hij op een nacht met zijn motorfiets crashte in de Topanga Canyon. Het duurde zeker een half uur vooraleer de hulpdiensten arriveerden. Dat moeten 30 pijnlijke minuten geweest zijn, wetende dat Reeves enkele gebroken ribben en een gesprongen milt overhield aan zijn ongeluk.

Joaquin Phoenix

De recente Oscarwinnaar voor zijn vertolking als The Joker werd geboren met een litteken tussen zijn lip en neus. De afwijking kan je vergelijken met een hazenlip, heet officieel schisis en kenmerkt zich door een spleet of groef in de bovenlip, de kaak en/of het gehemelte. Begin dit jaar kwam het litteken van Phoenix nog ter sprake in de talkshow van Wendy Williams. Die kwam toen onder vuur te liggen doordat ze iets te fel de spot dreef met het litteken van Phoenix.

Seal

Er doen veel valse verhalen de ronde over hoe zanger Seal aan zijn littekens is gekomen. De ene vermoedt dat het komt door een vreselijk ongeluk, anderen denken zelfs dat hij zijn littekens heeft overgehouden als gevolg van stamrituelen. Geen van beiden zijn waar. Seal, onder meer bekend van de hit Kiss from a Rose, lijdt aan de auto-immune ontstekingsaandoening discoïde lupus. Auto-immuun betekent dat het afweersysteem van het lichaam afweerstoffen gaat aanmaken tegen de eigen lichaamscellen. Het lichaam gaat dan als het ware zichzelf aanvallen. Als gevolg daarvan kunnen in alle organen ontstekingsreacties met beschadiging optreden.

Films

Bekijk alles
Top