Cinema Canvas is terug van weggeweest

Films | De bioscopen zijn weer open, maar Canvas heeft ook zijn eigen cinema, zodat je niet eens de deur uit moet om een knappe film mee te pikken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze zomer presenteert Cinema Canvas op donderdag en vrijdag om 21u15 een zeer verscheiden selectie van kwaliteitsfilms. Ze bestrijken allerlei genres en komen uit diverse landen, van China tot Amerika. Er zijn Vlaamse premières bij, zoals de oorlogsfilm Der Hauptmann en de animatiefilm Anomalisa, en regelrechte klassiekers, zoals The Birds en Rosemary’s Baby. Sommige zijn recent, andere meer dan een halve eeuw oud. Maar wat ze gemeen hebben, is dat het steengoeie en vaak bekroonde films zijn die de bezoekers van Cinema Canvas veel kijkplezier zullen bezorgen.

Op donderdag gaat het om Prisoners van Denis Villeneuve (2/7), La Stanza del Figlio van Nanni Moretti (9/7), Der Hauptmann van Robert Schwentke (16/7), Wild Tales van Damian Szifron (23/7), Mar Adentro van Alejandro Amenabar (30/7), Bin jip van Kim Ki-Duk (6/8), Secrets and Lies van Mike Lee (13/8), Anomalisa van Charlie Kaufman (20/8) en Fanny & Alexander van Ingmar Bergman.

Op vrijdag kunnen de filmliefhebbers uitkijken naar The Breakfast Club van John Hughes (3/7), Raise the Red Lantern van Zhang Yimou (10/7), Rosemary’s Baby van Roman Polanski (17/7), Twelve Monkeys van Tery Gilliam (24/7), American Honey van Andrea Arnold (31/7), Jackie Brown van Quentin Tarantino (7/8), 37°2 le Matin van Jean-Jacques Beineix (14/8), Groundhog Day van Harold Ramis (21/8) en The Birds van Alfred Hitchcock (28/8).

Daarnaast loopt de laatavondfilm op zaterdag gewoon door tijdens de zomer (omstreeks 22 uur), met eveneens een aantal knappe titels, zoals Dheepan van Jacques Audiard (4/7), de Gouden Palm van 2015; Virgin Mountain van de IJslandse regisseur Dagur Kári (11/7) en later A Bigger Splash met Matthias Schoenaerts, Days of Heaven van Terence Malick en Chariots of Fire van Hugh Hudson.

Bekijk Cinema Canvas elke donderdag en vrijdag om 21u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top