Virton vangt bot bij Mededingingsautoriteit en degradeert naar amateurreeksen

Sport | Het lot van Excelsior Virton lijkt definitief bezegeld. De Luxemburgers hadden hun laatste hoop op een nieuw seizoen in het profvoetbal gevestigd op de Belgische Mededinginsautoriteit (BMA), maar ook daar ving de 1B-revelatie van vorig seizoen bot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton was naar de BMA gestapt omdat het vond dat de Belgische Voetbalbond niet helemaal reglementair werkte bij het toekennen van de licenties. De club eiste dan ook dat de Belgische Mededingingsautoriteit voorlopige maatregelen op zou leggen aan de KBVB, maar die eis werd niet ingewilligd.

De BMA oordeelde dat de weigering van de proflicentie voor Virton gesteund was 'op gronden die het College op het eerste zicht vereigbaar acht met het mededigingsrecht'. Zo wordt er onder meer gesteld dat Virton herhaaldelijk heeft nagelaten om de vele kansen die de licentiecommissie en het BAS gegeven hebben om aan de licentievoorwaarden te voldoen, te benutten.

Oneens

Door deze uitspraak moet Excelsior Virton nu definitief zakken naar 2e nationale. Maar de Luxemburgers lieten in een communiqué al weten dat ze het "op het eerste zicht volkomen oneens zijn met de uitspraak". De club gaat de uitspraak dan ook verder onderzoeken en zal op een later tijdstip communiceren hoe het de hele affaire nu verder zal aanpakken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top