5 verwijderde scenes die je beeld van Harry Potter volledig kunnen veranderen

Films | De filmreeks Harry Potter is wereldwijd nog steeds een razend succes. Veel fans kennen de personnages, hun persoonlijkheden en hun verhaallijnen uit het hoofd. Al heeft de filmindustrie zelf veel invloed uitgeoefend op hoe een personnage gezien wordt of welke sfeer er wordt overgebracht. Deze vijf verwijderde fragmenten kunnen je visie op de films namelijk helemaal veranderen of je simpelweg hard doen lachen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter telt in totaal zeven boeken, geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling, en werd naar het witte doek vertaald in acht films. De ontknoping, The Deathly Hallows, werd namelijk opgesplitst in twee films om zoveel mogelijk belangrijke elementen uit het boek te kunnen behouden.
 
Omdat de filmmakers dus niet alles kleine details uit de boeken kunnen overnemen, gaat veel verloren in de verfilming, of halen sommige ingeblikte scènes de final cut niet. Zo gaat elke film dus gepaard met een hele hoop verwijderde scènes die elke rechtgeaarde Potterfan absoluut gezien moet hebben.

1. Het ondeugende Yule Ball
 
Het Yule Ball was één van de meest memorabele momenten uit de vierde film: The Goblet of Fire. In de film gaat het er allemaa heel vredig en zedig aan toe, maar dat was niet de richting die de filmmakers initieel wilden ingaan. In deze verwijderde scène zie je hoe Harry vroeger het bal verlaat en over de binnenplaats van het kasteel wandelt waar enkele koppels leerlingen het duidelijk heel gezellig hebben. Één van de postkoetsen op de binnenplaats gaat zelfs stevig op en neer, tot Snape komt aangelopen om het koppel eruit te halen.

2. Dumbledore leidt de karaoke
 
Ook in The Goblet of Fire is een scène verwijderd waarin alle student van Hogwarts luidkeels meezingen met een lied over de school. Dumbledore, de directeur, staat vooraan en wijst ritmisch de tekst aan die in brandende letters op een groot vel perkament verschijnt. Het hele optreden dient om de leerlingen van twee andere scholen te verwelkomen voor het tovenaarstoernooi dat plaats zal vinden in Hogwarts.



3. De Dursleys hebben dan toch gevoelens
 
Terwijl de Dursleys gedwongen worden hun huis te verlaten, omdat Voldemort en zijn volgers achter Harry aan zitten, aarzelt tante Petunia. Harry waarschuwt haar dat ze gemarteld kan worden als ze blijft, waarop ze antwoordt: "Denk je dat ik niet weet waartoe ze in staat zijn? Je hebt niet alleen een moeder verloren die nacht in Godric's Hollow, weet je. Ik verloor een zuster." Het is de eerste keer dat tante Petunia bekent dat ze het moeilijk heeft met de dood van haar zus.
Kort daarna vraagt Dudley, Harry’s neef, zich af waarom Harry niet mee komt. Als Harry daarop antwoordt, met een sneer naar zijn nonkel, komt Dudley naar hem toe en zegt: "Ik denk niet dat je een verspilling van ruimte bent." Het is heel onhandig gezegd, maar het zal je toch een traantje doen wegpinken.



4. Tonks en Lupin nemen afscheid
 
Als de dood van huiself Dobby op nummer één staat van de meest hartbrekende overlijdens in Harry Potter, dan komt de dood van Tonks en Lupin zeker op de tweede plaats. Wanneer hun dood onthuld wordt in het tweede deel van The Deathly Hallws, breekt het de harten van de fans. Maar hun laatste woorden tegen elkaar maken veel goed. Tonks laat hun zoon slapend achter om aan de zijde van haar man te vechten met de woorden: “Jij hebt me nodig vannacht”.



5. Draco schiet te hulp

Dit is de scène die jouw beeld van Draco Malfoy helemaal zal veranderen. Malfoy wordt gedurende zeven films afgeschilderd als de slechterik, maar voelt naar het einde toe toch heel wat wroegingen met zijn rol in het masterplan van Voldemort. Tijdens het beslissende gevecht, wanneer Harry uit Hagrids armen rolt, tot groot ongeloof van Voldemort, rent Draco naar hem toe en gooit hem zijn toverstok. Een cruciaal moment dat Draco Malfoy een volkomen andere dimensie had gegeven als het niet weggeknipt was.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top