Drie duidelijke redenen deden Stijn Wuytens voor Lommel kiezen

Challenger Pro League | Lommel SK pakte eerder deze week uit met een stunttransfer. De Limburgers haalden Stijn Wuytens (gratis) binnen voor de neus van enkele 1A-teams én van werkgever AZ Alkmaar. Hoe kwam het zover?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op een persconferentie in het Lommelse stadhuis mocht Wuytens vrijdagnamiddag voor de verzamelde pers komen vertellen waarom hij de Belgische 1B-ploeg gekozen had boven de andere, ongetwijfeld meer lucratieve aanbiedingen die hij ook op zak had gestoken.

"Ik kon elders zeker meer verdienen, maar het hele plaatje moest kloppen voor mij", stelde de 30-jarige verdediger. "De nieuwe wind bij Lommel en de extra mogelijkheden die de club nu heeft na de overname door City zorgden er mee voor dat ik meteen mee was in het Lommelse verhaal. Ik ben nu een van de meer ervaren spelers, maar er gaan er nog komen."

Maar natuurlijk zorgde ook de duur van het contract voor een extra duwtje in de rug. "Ik kreeg een vijfjarig contract met de optie om later ook als trainer aan de slag te gaan. Ik zou na mijn sportieve carrière graag actief blijven in het voetbal en dat lijkt hier wel mogelijk."

Cirkel is rond

En tenslotte maakt een transfer naar Lommel ook de persoonlijke cirkel rond voor de geboren Ekselaar. "Ik kan gaan voetballen op een kleine tien minuutjes van het huis dat ik nu aan het bouwen ben. Mijn familie is weer dicht bij me. Ik weet ook nog goed dat ik als klein ventje met grote ogen naar wedstrijden zoals Lommel - KRC Genk kwam kijken. Dat ik nu zoveel jaren later mijn steentje bij mag dragen om de club weer mee naar het hoogste niveau te brengen... zo'n passie laat zich niet vertalen in meer geld."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top