Virton haalt uit naar broers Bayat: "Wilden een van onze beste spelers gratis bij Charleroi stallen"

Sport | Excelsior Virton vaart nog steeds in hevig vaarwater. De Luxemburgers krijgen wellicht begin volgende week te horen of ze alsnog in aanmerking komen voor een plekje in 1B, maar werden in tussentijd wel enkele dagen 'onder voorlopig bewind' gezet. Die uitspraak werd inmiddels wel weer terug gedraaid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De rechtbank van Neufchateau had de club vorige week vrijdag 'onder voorlopig bewind' geplaatst waardoor Virton haar eigen inkomsten en uitgaven niet meer mocht beheren. De club kreeg enkele voorlopige bewindvoerders over de vloer, maar die stelden dat de club op geen enkele manier in financieel gevaar was waarna de uitspraak werd opgeheven.

Virton meldt in een persbericht dat het er alles aan doet om de club verder te professionaliseren, maar haalt in datzelfde bericht wel loeihard uit naar de broers Bayat. "Amper enkele uren na de uitspraak van vorige vrijdag probeerde Mogi Bayat al om een van onze beste spelers gratis bij Sporting Charleroi te stallen. Die club is - zoals geweten - in handen van Mehdi Bayat; tevens ook de voorzitter van de KBVB. We willen de broers graag aanmanen om dergelijke praktijken achterwege te laten. Dit geeft nog maar eens aan welke ethische code er gebruikt wordt binnen het Belgische voetbal."

Vendetta

De Luxemburgers voeren nu al enkele maanden een strijd tegen de KBVB en het profvoetbal. Zo vecht de club heel wat licentiemaatregelen aan en eiste het ook 10 tot 15 miljoen euro van de KBVB voor de geleden schade in het licentieverhaal. Binnen de spelersgroep groeit er wel heel wat ongenoegen omdat ze nog steeds geen info kregen van het clubbestuur rond de situatie voor het komende seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top