Glints live op Werchter op 5 juli: schuilen voor de woordvloed!

Muziek | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de kleinschalige initiatieven op de wei van Werchter nu verandering in. Onder meer Glints, de Antwerpse rapper met de flukse Britse tong, prijkt op de affiche van de liveshow op 5 juli, die je om 20u10 live en integraal kunt bekijken via een livestream of Proximus Pickx of op het kanaal Pickx Live op je televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 5 juli worden op het terrein van Rock Werchter liveoptredens gegeven om het initiatief LIVE2020 te steunen. Emma Bale, SONS, Eefje de Visser en Arno verzorgen die dag de show, die je via livestream kan volgen op Proximus Pickx.
 
Ook op de affiche die dag: de opkomende rapper Glints, die eerder dit jaar zijn debuutalbum ‘Choirboy’ te water liet. Met zijn hiphopkunsten staat een Antwerpse woordvloed op de planken die de Britse taal als voertaal gebruikt. Jan Lemmens is de welluidende naam, gewapend met fluks rollende verzen en een aanstekelijke energie.

Bugatti

Glints liet vijf jaar geleden een eerste keer van zich horen, toen hij zijn hiphopaspiraties in zijn titelloze debuut-EP goot. De vier nummers werden al meteen opgepikt door Studio Brussel en andere radiozenders, waardoor Lemmens gebombardeerd werd tot de nieuwste sensatie in het hiphoplandschap. Hoewel zijn toenmalig oeuvre meer naar indiepop neigde, hoorde de goede verstaander al een glimp van zijn raptalent in tekst en muziek.
 
In de daaropvolgende jaren volgden smakelijke singles met mondjesmaat. Het flitsende ‘Bugatti’ uit 2018 groeide uit tot zijn grootste hit tot dan toe, en ook de vooruitgeschoven singles in de aanloop naar zijn debuutalbum werden uitstekend onthaald. Die smeuïge voorsmaakjes schiepen hoge verwachtingen voor zijn debuut, waar fans en muziekpers dan ook reikhalzend naar uitkeken.

Choirboy

Choirboy’ verscheen in maart van dit jaar – net voor de coronalockdown – en loste alle verwachtingen moeiteloos in. De single ‘Lemonade Money’ prijkte in 2019 al enkele weken in de hitlijsten, maar het elektronische kleurentapijt dat de rapper op zijn debuut tentoonspreidde was in zijn totaliteit rijp voor de radiogolven. Glints zette zich met zijn debuutalbum prominent op de kaart van de Belgische hiphop. Meer nog: hij eiste zijn plaats op, hoezeer hij in interviews zelf ook beweert er niet in thuis te horen.
 
Helaas voor de man werd zijn grote doorbraak geboycot door het coronavirus, dat een dikke vette streep trok door zijn festivalagenda van komende zomer. Hopelijk kan Glints met een spetterend optreden op Werchter op 5 juli toch iet of wat van de geleden schade goedmaken. Een magere troost, maar de toekomst ziet er alleszins zeer rooskleurig uit voor het Antwerpse raptalent.

Beluister het Rock Werchter for LIVE2020 concert zondag 5 juli vanaf 20u10 via livestream op Proximus Pickx of via het Pickx Live-kanaal op je televisiescherm.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top