One day, one goal: Dalibor Veselinovic slaat Ottenstadion met verstomming

Sport | One hit wonders of one trick ponies, net als in de muziekwereld zijn ze ook op voetbalvelden wereldwijd dik gezaaid. Dalibor Veselinovic liet op 18 maart 2012 de netten trillen dankzij een fenomenale omhaal. Jammer genoeg voor de Serviër niet het startsein voor een indrukwekkende carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dalibor Veselinovic terroriseert als boomlange spits van FC Brussels de vijandige afweer in de Proximus League. In twee seizoenen bij de club uit Brussel vindt de bonkige centrumaanvaller liefst 28 keer de weg naar doel, wat hem de interesse van alle Belgische topclubs oplevert. Uiteindelijk ruilt de Serviër de ene Brusselse club in voor de andere en gaat hij aan de slag bij RSC Anderlecht.

Bij paars-wit kan de spits echter geen basisplaats afdwingen, waarna hij in de zomer van 2011 voor een seizoen uitgeleend wordt aan KV Kortrijk. Onder de hoede van Hein Vanhaezebrouck komt Veselinovic opnieuw tot bloei. Als kapstok van de ploeg scoort hij er 12 doelpunten.

Zwevende Veselinovic laat monden openvallen

Op de voorlaatste speeldag van het seizoen 2011-2012 trekken de Kerels naar het Jules Ottenstadion om er AA Gent partij te geven. Beide ploegen draaien op dat moment nog volop mee bovenin de rangschikking, met Gent dat nog titelaspiraties koestert en Kortrijk dat vol voor een plaatsje in play-off 1 wil gaan.

Tim Smolders en Elimane Coulibaly leiden de Buffalo's naar een geruststellende 2-0 voorsprong. De klok tikt rustig verder richting eindsignaal en beide ploegen lijken zich al bij de eindstand te hebben neergelegd, wanneer Dalibor Veselinovic in de 73ste minuut de aansluitingstreffer scoort - en wat voor één! Een voorzet van Mo Messoudi vindt Ismaïla N'Diaye aan de tweede paal. De rijzige verdedigende middenvelder kopt het leer richting strafschopstip waar Veselinovic komt ingelopen. De bonkige aanvaller draait zich om zijn as en tovert al zwevend een fameuze retro uit zijn sloffen. Sergio Padt staat aan de grond genageld en het leer eindigt met een mooi boogje in de linkerbovenhoek. Een comeback zit er echter niet in voor KVK, want in de absolute slotfase legt Zlatan Ljubijankic de 3-1 eindstand vast.

Calvarietocht luidt einde carrière Veselinovic in

Kortrijk zal uiteindelijk play-off 1 bereiken en speelt een week na de fameuze omhaal van Veselinovic, die uiteindelijk ook verkozen zal worden tot doelpunt van het seizoen, ook de bekerfinale, waarin het nipt zijn meerdere moet erkennen in het ondertussen ter ziele gegane Lokeren. Veselinovic keert na zijn succesvolle uitleenbeurt bij de Kerels terug naar Anderlecht, waarna nieuwe uitleenbeurten aan Beerschot en Waasland-Beveren volgen.

Bij KV Mechelen lijkt de aanvaller uit Novi Sad even vaste grond onder zijn voeten te hebben gevonden, totdat hij ook daar uiteindelijk wordt doorgestuurd. Op 1 juli 2019 hangt Veselinovic op amper 31-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak. Hoe vaak zou hij de afgelopen jaren nog teruggedacht hebben aan zijn fenomenaal exploot tegen AA Gent?

Fan van onze reeks iconische voetbaldoelpunten? Lees dan ook over de schijnbeweging waarmee Benzema zichzelf in de spotlights zette

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top