Belgian Music Fund moet toekomst Belgische muziek verzekeren

Muziek | De Belgische muzieksector wordt in het hart getroffen door de coronacrisis. Uitpuilende tourkalenders gingen van de ene op de andere dag in rook op. Om de toekomst van de Belgische muziek te garanderen, slaan Galm, Facir, Sabam en PlayRight+ de handen in elkaar en komen ze met het Belgian Music Fund op de proppen, een gloednieuw steunfonds voor en door Belgische muzikanten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Belgian Music Fund wil een stabiele toekomst garanderen voor de Belgische muziekscene, die zwaar getroffen werd door de coronacrisis. Belangenbehartigers Galm en Facir slaan samen met auteursrechtenverenigingen Sabam en PlayRight+ voor het eerst de handen in elkaar en houden, met de steun van de Koning Boudewijnstichting, het nationale relancefonds voor en door muzikanten boven de doopvont.

Bedoeling is om met eigen middelen en genereuze giften van artiesten, fans, bedrijven en organisaties Belgische artiesten te ondersteunen bij elke stap in de creatie van hun werk. Van de creatie over de presentatie tot de uiteindelijke productie en exploitatie. Onder meer Clouseau, K's Choice, Willy Sommers en Jasper Steverlinck scharen zich achter het project dat een gezondere toekomst voor de Belgische muziek moet garanderen. Het steunfonds richt zich expliciet op alle genres en alle Belgische artiesten (Vlaanderen, Brussel & Wallonië).

Wie meer wil lezen over het Belgian Music Fund kan terecht op www.belgianmusicfund.be. Wie zelf zijn steenje wil bijdragen en een gift wenst over te maken, kan hier terecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top