De opmars van Portland, droompop die zich hult in zwoele mysterie

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Met het Secret Festival op de wei van Werchter kwam daar verandering in! Onder meer de Belgische band Portland, winnaar van De Nieuwe Lichting 2018 en finalist van Humo's Rock Rally 2016, staat op de affiche.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 1 juli vond op de wei van Rock Werchter het exclusieve Secret Festival plaats, een exclusief festival voor enkele gelukkige Proximusklanten gekenmerkt door een volledig Belgische line-up.

Portland zag in de zomer van 2014 het levenslicht. Onder impuls van oprichter Jente Pironet kreeg de band in een mum van tijd voet aan grond in het Belgische muzieklandschap. Amper enkele weken na de geboorte van de band werd Portlands allereerste demo-opname geselecteerd door de jury van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De groep schopte het toen (nog) niet tot winnaar, maar zag zijn concertagenda wel al flink gevuld worden.

De Nieuwe Lichting

Begin 2015 werd Portland de winnaar van Acoustic Monday Auditions in de AED Studios in Lint. Het zou niet bij één winst op een  muziekconcours blijven voor de piepjonge formatie: na een drukke zomer vol repetities en optredens waagde de groep zijn kans op eeuwige roem met een deelname aan Humo’s Rock Rally 2016. Dat werd een triomftocht die ei zo na bekroond werd met de eindwinst, maar in de grote finale in de Ancienne Belgique greep Portland net naast de ultieme overwinning.

Hun opvallend parcours had Portland op de kaart gezet als goud van eigen bodem. De droompop met mysterieuze inslag bedwelmde en betoverde zowel jury als luisteraars. De single Pouring Rain uit 2017 schoot als een komeet richting Belgisch muziekfirmament en werd tot op heden meer dan 1,7 miljoen keer beluisterd op Spotify.

In 2018 deed Portland opnieuw een gooi naar glorie met een deelname aan de talentenwedstrijd De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Deze keer schopte de driekoppige band, met naast Pironet (stem en gitaar) ook Sarah Pepels (stem en toetsen) en Simon Reyners (stem, gitaar en samples), het wel tot eindwinnaar, waardoor hun toekomst er plotsklaps nóg rooskleuriger uitzag. De concertaanvragen stegen exponentieel, met verschillende passages in zalen als Trix, Vooruit, Het Depot en de AB tot gevolg. Eind vorig jaar verscheen het debuutalbum 'Your Colours Will Stain', waarmee Portland bewees geen vluchtige hype te zijn, maar zich als een vaste waarde te nestelen in het vaderlandse muziekcircuit.

Geen ticket kunnen bemachtigen voor het Secret Festival? Niet getreurd, dankzij Proximus Pickx kan je het festival herbeleven op zaterdag 4 juli vanaf 20u op Pickx Live en via een livestream op het web. Daarna is de show nog een week lang te herbekijken in de catch-up op televisie  en online.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top