Koel af met deze vijf verfrissende films!

Films |

Is het ook buiten te warm voor jou? Geen nood, plof gezellig in de zetel en kijk mee naar deze vijf verfrissende films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Into the Blue (2005)

Jared (Paul Walker) en zijn vriendin Sam (Jessica Alba) leiden het perfecte leventje op de Bahama’s waar de zon altijd schijnt. Wanneer ze plots op een gezonken schat stuiten, hoopt het koppel dat al hun geldzorgen voorgoed van de baan zijn. Maar al snel blijkt dat Jared en Sam niet de enigen zijn die de schat hebben ontdekt...

Jessica Alba en (wijlen) Paul Walker zwommen voor Into the Blue tussen echte haaien. De productieploeg droeg tijdens de opnames beschermende kledij en ondanks het rondzwemmende gevaar bleven gevaarlijke haaienaanvallen uit.
 

Waterworld (1995)

Door gesmolten ijskappen is de planeet aarde overspoeld met water. Enkel als je een boot hebt kan je je vrij verplaatsen, maar dan nog is het uitkijken. Dat ondervindt ook the Mariner, deze gemuteerde zeeman is op zoek naar het laatste plekje land op de planeet: Dryland. Onderweg moet hij afrekenen met talrijke misdadigers die het op hem hebben gemunt omdat hij een mutant is.

In 1995 was Waterworld de duurste film ooit met een budget van ongeveer 172 miljoen dollar. Dat vertaalde zich niet naar een goede beoordeling door de vakpers. Die prees het idee van de film, maar stoorde zich aan de gebrekkige uitvoering.

Fool’s Gold (2008)

Benjamin Finnegan (Matthew McConaughey) is een schattenjager die al lang geen schat meer heeft gevonden. Zijn vrouw, Tess (Kate Hudson), heeft er genoeg van en wil van hem scheiden. Maar wanneer Benjamin plots een legendarische Spaanse schat op het spoor is, vraagt hij zijn vrouw (en haar baas) om een laatste keer mee te helpen zoeken.

Matthew McConaughey en Kate Hudson werkten eerder al samen in ‘How to Lose a Guy in 10 Days' (2003). Tijdens de opnames van Fool's Gold konden de twee acteurs even niet in het water door een vervelende kwallenplaag.

Free Willy (1993)

De jonge Jesse moet gemeenschapsdienst doen in een dolfinarium waar hij bevriend raakt met de orka Willy. Omdat Willy een show doet mislukken en de baas de torenhoge verzekeringspremie niet meer kan betalen, is Willy's leven in gevaar. Jesse doet alles wat hij kan om Willy te redden.

Na het internationale succes van Free Willy riepen fans op orka Keiko (Willy) vrij te laten in het wild. Filmstudio Warner Brothers hielp mee aan de vrijlating van Keiko.

Moana/Vaiana (2016)

Moana, de toekomstige prinses van het polynesische eiland Motunui, ziet de natuur op haar eiland ten onder gaan. Op zoek naar antwoorden vaart Moana de zee op en ontdekt ze dat haar eiland getroffen is door een eeuwenoud probleem. Samen met de halfgod Maui moet ze op zoek naar de oplossing: het hart van de oceaan.

In de Verenigde Staten kreeg de film de naam Moana. Elders in de wereld verkoos Disney om 'Vaiana' te gebruiken als titel voor de film, dit omwille van merkrechten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top