'Kingdom of Heaven' is op de buis! Maar wat heeft Ridley Scott nog in petto?

Films | Morgen schittert het legendarische oorlogsdrama 'Kingdom of Heaven' van Ridley Scott op Q2. Maar de Engelse regisseur maakte nog heel wat andere pareltjes. We geven jou alvast een overzicht van Scott's beste films. Veel kijkplezier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Kingdom of Heaven verliest de jonge wapensmid Balian zijn vrouw, zijn kind en het geloof in het leven. Wanneer op een dag zijn biologische vader hem bezoekt, nodigt die hem uit om de ‘heilige stadJeruzalem te helpen veroveren en alles achter te laten wat hem lief is. Balian weigert, maar moet later alsnog ingaan op het aanbod.

Ridley Scott was niet tevreden met de ingekorte bioscoopversie van de film. Kort na de release bracht Scott een eigen versie uit die 45 minuten langer was dan het origineel en die werd door critici zeer gesmaakt.

Bekijk Kingdom of Heaven maandag om 20u35 op Q2.

Alien (1979)

Ridley Scott’s grote doorbraak was er ééntje in de ruimte. In Alien ontvangt de bemanning van een commercieel ruimteschip een noodsignaal van een verafgelegen planeet. Vastberaden om te helpen, landt het ruimteschip op het onbekende hemellichaam en treft daar een moordlustige vijand aan die hen niet wil laten gaan.

‘Alien’ werd bij de release koel ontvangen door buitenlandse filmjournalisten. De film werd snel populair bij het grote publiek. Dat blijkt ook uit de zeven vervolgfilms die zich allemaal afspelen in het Alien-universum.

Blade Runner (1982)

In deze donkere sciencefictionfilm uit 1982 volgen we de opsporing van vier ontsnapte robots, zogenaamde ‘replicants’. Ze zien er uit als mensen en gedragen zich ook zo maar zijn illegaal op aarde. Het is aan rechercheur en ‘blade runnerRick Deckard om de voortvluchtige ‘replicants’ op te sporen en te vernietigen. Maar wanneer Rick gevoelens krijgt voor een van de vrouwelijke robots, stelt hij zijn missie in vraag.

Blade Runner oogt duister en dat is niet toevallig. De film wordt als ‘tech noir’ bestempeld. In dit genre wordt melancholie en een somber toekomstbeeld met elkaar vermengd en eindig je met een krop in de keel.

Gladiator (2000)

Voormalig generaal Maximus (Russel Crowe) wil wraak nemen op de Romeinse keizer Commodus (Joaquin Phoenix) nadat die zijn vrouw en kind heeft laten vermoorden. Nadat Maximus onterecht gevangen werd genomen als slaaf, werkt hij zichzelf op tot succesvolle gladiator om nadien de keizer te confronteren met zijn wandaden. Dat doet hij onder het toeziende oog van het Romeinse volk.

Gladiator werd bij zijn release in 2000 goed onthaald. De film ontving maar liefst twaalf Oscarnominaties en won er vijf, waaronder die voor beste film en beste geluid. Russel Crowe won een Oscar voor beste acteur.

The Martian (2015)

Tijdens een bemande missie op Mars wordt astronaut Mark Watney (Matt Damon) verondersteld overleden te zijn nadat een plotse storm alle apparatuur op de planeet vernietigde. Watney overleefde de storm maar moet zichzelf in leven zien te houden. Hij doet dat door terug te vallen op zijn uitstekende kennis als wetenschapper en tracht ook op die manier opnieuw contact te krijgen met de aarde.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hielp aan de wetenschappelijke betrouwbaarheid van de film. Een team van astronauten en wetenschappers beantwoordde meer dan honderd vragen over de omstandigheden op de planeet Mars. Hierdoor werd The Martian extra realistisch.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top