Laat de zon in je hart met deze vijf muzikale pareltjes

Muziek | Op 21 juni vieren ze in het Hoge Noorden traditioneel midzomer, de langste dag van het jaar waarop de zon amper tot niet ondergaat. Proximus Pickx brengt deze feestelijke start van de zomer ook tot in jouw huiskamer met deze vijf zonneklassiekers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Willy Sommers - Laat de zon in je hart

Aftrappen doen we met een klassieker die zijn plaatsje in de canon van de Vlaamse muziek meer dan verdient. 'Laat de zon in je hart' van Willy Sommers tovert een instant glimlach op ieders gezicht en doet ons meteen ook wegdromen van lange zwoele zomernachten waarop we de polonaise inzetten. De koning van het Vlaamse lied scoort nog steeds zowel bij jong als oud, getuige zijn felgesmaakte doortocht op Pukkelpop in 2018.

Katrina and the Waves - Walking on Sunshine

Nog zo'n oorwurm die je nooit ofte nimmer uit je hoofd krijgt. Tijdens de warme zomer van 1985 trakteerde Katrina and the Waves ons op 'Walking on Sunshine'. Instant happiness gegarandeerd, met deze single, die later zelfs gecoverd zou worden door de grote Dolly Parton. Zet je schrap voor een besmettelijke dosis optimisme, dankzij een liedje dat in ons collectief geheugen gegrift staat omwille van het veelvuldig hergebruik in films en commercials allerhande.

The Beatles - Here Comes the Sun

Deze zonnige feelgoodsong werd in het gezegende jaar 1969 op papier gezet door George Harrison, gitarist van The Beatles, die toen een moeilijke periode doormaakte. Hij stapte kortstondig uit de band, omdat hij de Beatlemania en de botsende ego's van bandgenoten John Lennon en Paul McCartney even niet meer aankon. Daarnaast was hij was hij net kort opgepakt voor marihuanabezit. 'Here Comes the Sun' verscheen in september van datzelfde jaar op het legendarische Beatles-album 'Abbey Road'. Opmerkelijk genoeg is het lied nooit een hit geweest, simpelweg omdat het nooit op single verschenen is. Maar de song is nog steeds bijzonder populair: uit cijfers van Spotify bleek dat 'Here Comes The Sun' in 2016 wereldwijd het meest gestreamde Beatles-nummer was.
 

Axwell Ingrosso - Sun is Shining

Deze lekkere dancesingle van het Zweedse progressive houseduo Axwell & Ingrosso werd vlak voor de zomer van 2015 uitgebracht als muziekdownload. In Zweden bereikte de single in een mum van tijd de nummer één-positie in de hitlijst. Fun fact: de muziekclip die bij het lied hoort werd opgenomen in Antwerpen.

Bob Marley - Sun is Shining

Deze gezapige reggaehit van Bob Marley & The Wailers is een klassieker in het genre. Het nummer verscheen voor het eerst op het album 'Soul Revolution' in 1971, Marley nam later een nieuwe versie op voor zijn album 'Kaya'. Het is één van de populairste liedjes uit het rijke oeuvre van Bob Marley, maar vreemd genoeg werd het nummer zelden live gespeeld. Een gesmaakte 'reggae fusion'-remix belandde in 1999 in de Amerikaanse en Britse hitlijsten.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top