De pijnlijkste verwarringen/versprekingen in de mondiale voetbalwereld

Voetbal | De uitschuiver van Brits minister van Volksgezondheid Matt Hancock die verwees naar Manchester United-voetballer 'Daniel' Rashford is niet meer dan de laatste in een rijtje van opmerkelijke versprekingen en naamsverwarringen in de voetbalwereld. Een bloemlezing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marcus 'Daniel' Rashford

Nog voor de Premier League zich goed en wel terug op gang kon trekken, richtte Marcus Rashford alle schijnwerpers op zich. De jonge aanvaller van The Red Devils schreef een open brief aan alle Britse parlementsleden, waarin hij opriep om het systeem van gratis schoolmaaltijden ook tijdens de zomer door te trekken. Rashford weet waarover hij spreekt, want in zijn jeugd had zijn gezin het verre van breed. Brits premier Boris Johnson wou aanvankelijk van geen wijken weten, maar de post van Rashford bracht zoveel deining te weeg dat hij uiteindelijk toch een U-turn inzette. Johnsons minister van Volksgezondheid Matt Hancock mocht de beslissing toelichten op Sky News. "Ik zal je vertellen wat er gebeurde", steekt Hancock van wal. "De eerste minister heeft gesproken met Daniel Rashford en heeft daarna een weloverwogen beslissing genomen". De stervoetballer zelf kon er wel mee lachen en verklaarde dat hij de laatste dagen wel ergere dingen naar zijn hoofd heeft gekregen, waarna hij de excuses van Hancock in ontvangst nam.

Romelu 'Origi' Lukaku

Het voorval doet meteen terugdenken aan het WK voetbal in 2014, waar de Belgen na hun overwinning in de tweede groepswedstrijd tegen Rusland één voor één persoonlijk gefeliciteerd werden door het vorstenpaar. Toen koningin Mathilde echter bij Romelu Lukaku aangekomen was, feliciteerde ze de bonkige aanvaller prompt: "Bravo, dankzij jouw doelpunt hebben we gewonnen, toch?", vroeg Mathilde. Maar het winnende doelpunt kwam van de voet van Divock Origi, die in de 60ste minuut een ontgoochelde Lukaku kwam vervangen. Van nog even wat zout in de wonde strooien gesproken. Achteraf gaf de koningin aan dat de verwarring te danken was aan de nieuwe coupe van Big Rom: "Zijn haren waren geknipt, vandaar de verwarring", zou ze de Franstalige journalist Pierre De Vuyst hebben toevertrouwd. "Ik heb het Panini-album van mijn kinderen te weinig bestudeerd", stak ze daarna nog de hand in eigen boezem.

Was het nu Lamin of Alpha Jallow?

De ultieme naamsverwarring in het voetbalwereldje vond een jaar geleden plaats, toen de nieuwbakken Turkse tweedeklasser Menemenspor de transfermarkt optrok om haar kern danig te versterken. De club liet daarbij haar oog vallen op de Ghanese winger Lamin Jallow, die het mooie weer maakte bij Salernitana in de Italiaanse Serie B. De club wist de speler ook te strikken, althans dat dachten ze welgeteld 24 uur... Wat bleek? Ze hadden zich vergist en hadden in plaats van Lamin Jallow ene Alpha Jallow aangetrokken, een speler uit de Portugese derde klasse. Toen de blunder uitkwam, ontbond de club in allerijl het contract. De officiële reden? De speler voldeed plots niet meer aan de medische testen...

Jaap Stam

Dat ook clubs wel eens de boot ingaan bij het voorstellen van hun nieuwste aanwinst werd eind mei nogmaals pijnlijk duidelijk. Het Amerikaanse FC Cincinnati pakte trots uit met de verwelkoming van haar nieuwe trainer, de Nederlander Jaap Stam. The Dutch Destroyer maakte in zijn carrière naam en faam als beenharde verdediger bij onder meer PSV, Manchester United en Lazio, maar toch was zijn beeltenis over de plas klaarblijkelijk niet meteen gekend. De MLS-club verwarde haar nieuwe trainer namelijk met lookalike Tinus van Teunenbroek, jeugdleider bij Ajax. Toen andere MLS-clubs de draak begonnen steken met de foutieve aankondiging van FC Cincinatti zette de club snel orde op zaken, zij het met een kwinkslag.

Alvaro 'Gomez' Gonzalez

Op je eigen persvoorstelling abusievelijk met de verkeerde naam worden voorgesteld. Het overkwam de 30-jarige Spaanse centrale verdediger Alvaro Gonzalez toen hij Villareal inruilde voor Olympique Marseille. Vol trots presenteerde voorzitter Jacques-Henri Eyraud zijn eerste zomeraanwinst Alvaro ... Gomez om nadien de persconferentie af te werken zonder dat er ook maar een vuiltje aan de lucht zou zijn. Het verhinderde de Spanjaard er alvast niet van om uit te groeien tot een certitude in de verdediging van l'OM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top