Euphoria, een 'gezonde' dosis donker tienerdrama

Series | Zin in een tienerdrama dat niet geromantiseerd en perfect aanvoelt? Dan is Euphoria iets voor jou. Vanaf 19 juni kan je bij Proximus Pickx via Movies & Series kijken naar de bruisende en donkere serie over een groep tieners die zich zonder schroom smijt in de wereld van seks en drugs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Euphoria’ draait om de 17-jarige Rue Bennett, gespeeld door gewezen Disney-ster Zendaya. Zoals haar collega’s Miley Cyrus en Selena Gomez voordeden, is de beste manier om van het kindvriendelijke Disney-imago af te komen, volledig de andere richting uitgaan. In een serie vol seks en drugs is dat zeker gelukt. Rue kampt met bipolaire stoornissen die ze, ondanks haar jonge leeftijd, probeert te bestrijden met verdovende middelen. Wanneer haar zusje haar vindt na een overdosis wordt ze opgenomen in een afkickkliniek, die weinig effect op haar heeft. Het lukt Rue uiteindelijk toch om uit de kliniek ontslagen te worden en samen met haar leeftijdsgenoten hun losbandige leven verder te zetten.
 
De serie is een donker getint tienerdrama, waarin de problemen van de personnages op geen enkele manier geromantiseerd worden. Ze krijgen te maken met fatshaming, slutshaming, homoseksuele gevoelens en gendertransformaties. Geen enkel taboe wordt uit de weg gegaan. De zoektocht naar identiteit en seksualiteit is het leidmotief van Euphoria en wordt samengehouden door een mix van vinnige shots en slowmotions en neonlichten, die het bruisende nachtleven zonder overdaad weergeven.
 
‘Euphoria’ was initieel een Israëlische show, geschreven door Ron Leshem in 2012. HBO werkte samen met producer Drake, om de show te vertalen naar hun format. De producer zorgde onder meer voor de muziek die de serie aaneen bindt, een mix van bekende en minder bekende hiphop en elektronica. De samenwerking zorgt alleszins voor een remake die niet in je koude kleren gaat zitten.
 


Vanaf 19 juni kan je Euphoria vinden in de Movies & Series catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top