Seraing haalt twee Belgen uit de vergetelheid bij Antwerp

Sport | RFC Seraing heeft haar eerste twee inkomende transfers voor het nieuwe seizoen officieel aangekondigd. De Luikenaars haalden Gael Kakudji en Antoine Bernier weg bij R. Antwerp FC.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bernier is een 22-jarige linksbuiten die vorig seizoen op uitleenbasis speelde bij het Luxemburgse Dudelange. De winger speelde onder meer mee in de Europa League en scoorde daarin zelfs 2x (tegen Qarabag en APOEL Nicosia); de defensie van Sevilla verschalkte hij ook een keertje met een assist. Voor zijn succesjaar in Luxemburg kwam Bernier uit de jeugdploegen van Anderlecht en Antwerp. Tussen januari 2019 en juni 2019 werd hij verhuurd aan Lierse Kempenzonen.

Kakudji is een 20-jarige rechtsachter die sinds 2018 bij de Antwerpse beloften uitkwam. Hij stond enkele keren op het wedstrijdblad van de A-ploeg verscheen en verzamelde uiteindelijk welgeteld één speelminuut bij de profs (uit bij Cercle in 2018). Nu keert de geboren Luikenaar terug op de oude nest, want Kakudji speelde in zijn jeugdjaren nog voor Seraing.

Voor Bernier lag er een contract voor een seizoen met optie klaar, voor Kakudji een tweejarig contract met optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top