In de Bundesliga valt het masker af

Bundesliga |
In Duitsland wordt al luidop gedroomd van een terugkeer van de supporters in de stadions. Voor de Duitse voetbalbond DFB hoeven de reservespelers en de vierde scheidsrechter alvast geen masker meer te dragen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Het Duitse voetbal draait opnieuw op volle toeren, met wedstrijden in de Bundesliga en voor de beker van Duitsland. Sinds de bal weer rolt in Duitsland na de uitbraak van de corona-epidemie zijn al drie speeldagen gespeeld, met een gemiddelde van 2,85 doelpunten per wedstrijd. De wedstrijden worden nog zonder publiek gespeeld, maar daar komt misschien wel op korte termijn verandering in. Rudi Völler, sportief directeur van Bayer Leverkusen dat op 4 juli de finale van de Duitse beker speelt tegen Bayern München, droomt alvast van een finale in Berlijn met volle tribunes. "Ik blijf optimistisch. Misschien kunnen we in Berlijn spelen met supporters erbij, die hoop blijf ik koesteren", zo verklaarde Völler bij het voetbalmagazine Kicker.
 
Zover zijn we uiteraard nog niet, maar de DFB heeft toch al een versoepeling van de maatregelen aangekondigd. Zo moeten de reservespelers, de vierde scheidsrechter, de technische staf en het bestuur van de ploegen geen mondmasker meer dragen aan de rand van het voetbalveld of in de tribunes. De veiligheidsafstand van 1,5 meter moet nog wel worden nageleefd.
 
Het komende weekend mag ook de media opnieuw de stadions in. Naast de rechtenhouders krijgen voortaan ook 26 journalisten bij elke wedstrijd toegang tot het stadion.
Het lijken kleine versoepelingen, maar vanuit België gezien lijkt het een reuzenstap naar een terugkeer naar het normale in Duitsland.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top