Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: JoJo Rabbit

Films | Sinds de BBC ‘Allo ‘Allo en Fawlty Towers (“Don’t menzion ze war!”) op de Britse buis uitzendt, weten we dat we ook met nazi’s kunnen lachen. De Amerikaanse regisseur Taika Waititi zet een stapje verder en toont in zijn nieuwste film een jong Duits kereltje dat Adolf Hitler als ingebeeld vriendje heeft. Of zijn poging tot satire is geslaagd, kan je vanaf 19 juni bekijken in onze Op aanvraag-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de film maken we kennis met de de eenzame Johannes “Jojo” Betzler. Hij is amper 10 jaar maar loopt al stevig in de pas van de Hitlerjugend, waar hij lid van is. Omdat hij geen vrienden heeft, verzint hij een ingebeeld vriendje met bruine pofbroek en een borstelsnor die toevallig wel heel erg op Adolf Hitler lijkt.

Zijn hele wereld wordt echter op zijn kop gezet wanneer Jojo ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje helpt onderduiken. Terwijl zijn idiote ingebeelde vriendje hem aanspoort om het meisje te verraden, wordt Jojo verscheurd tussen de liefde voor zijn moeder en voor het nationaalsocialisme.

We geven je ten slotte nog mee dat deze satirische prent een Vlaamse connectie heeft. ‘JoJo Rabbit’ is gebaseerd op de roman ‘Caging Skies’ van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Christine Leunens. De schrijfster werd weliswaar geboren in de Amerikaanse Connecticut, maar heeft een Vlaamse vader en grootvader. Haar grootvader werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangengehouden als dwangarbeider in Duitsland.

‘Jojo Rabbit’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top