Onze kijktips: de beste vijf misdaadseries op Netflix

Series |

Netflix uitgekeken tijdens de lockdown? Dat had je gedacht! Wij geven je een overzicht van de vijf beste series ooit binnen een bepaald genre op het streamingplatform. Deze week richten we onze blik op de meest beklijvende misdaaddrama's.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Breaking Bad

De AMC-reeks ‘Breaking Bad’, over de terminale chemieleraar Walter White (Bryan Cranston in de rol van zijn leven) die het criminele pad opgaat om zijn gezin financiële zekerheid te kunnen bieden na zijn dood, behoorde tot de indrukwekkendste staaltjes televisie die het voorbije decennium op ons scherm passeerden.

De serie won zes Emmy's en kreeg in 2019 ook een vervolgfilm, 'El Camino: A Breaking Bad Movie', die hoofdzakelijk draaide rond Whites partner in crime Jesse Pinkman. De film werd goed ontvangen, al kreeg hij ook de kritiek 'overbodig' te zijn. Voor de fans: Proximus Pickx lijstte de vijf beste afleveringen van de dramareeks op.

Sherlock

Deze Britse televisieserie, gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss, voert een geweldige Benedict Cumberbatch op als de wereldbefaamde detective Sherlock Holmes. Martin Freeman geeft gestalte aan diens trouwe assistent dokter John Watson.
 
De vier seizoenen van Sherlock bestaan telkens uit drie lange afleveringen. De serie speelt zich af in het heden, en is dus een moderne herinterpretatie van de verhalen van historicus Arthur Conan Doyle. Over Sherlock Holmes gesproken: Proximus Pickx maakte een lijstje van de beste vertolkers van het beroemde personage door de jaren heen.
 

Fargo

In deze gitzwarte dramaserie met komische accenten volgen we elk seizoen een nieuw misdaadverhaal dat plaatsvindt in de Amerikaanse midwest. Net als de film ‘Fargo’ uit 1996 waarmee de gebroeders Coen bekendheid verwierven volgen we gewone mensen die zichzelf vastrijden in criminele activiteiten die hun petje te boven gaan, met alle gevolgen vandien.
 
Elk seizoen van Fargo bevat een topcast. In het eerste seizoen nemen Billy Bob Thornton en Martin Freeman de hoofdrollen voor hun rekening. In het tweede seizoen steelt Kirsten Dunst de show. Seizoen drie bevat Ewan McGregor en in het vierde seizoen maakt Chris Rock zijn opwachting.

 

Narcos

De Netflix Original-serie ‘Narcos’ haalt zijn inspiratie uit het leven van de in 1993 omgekomen drugsbaron Pablo Escobar en zijn beruchte Medellín-kartel. ‘Narcos’ belicht de afkomst en de hoogdagen uit het leven van Escobar, een machtige drugshandelaar die over lijken ging en zelfs even droomde van het presidentschap.
 
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van een Amerikaanse DEA-agent in Colombia die het als zijn levenstaak beschouwt om Escobar achter de tralies te krijgen. In het eerste seizoen komen een vijftiental jaar uit het leven van El Patrón aan bod. In het tweede seizoen zien we Pablo op de vlucht. Het tweede seizoen begint waar het eerste eindigde: met de ontsnapping van Escobar uit La Catedral, de gevangenis die hij voor zichzelf liet bouwen. In het derde seizoen verschuift de focus naar een kartel dat in de eerste seizoenen buiten het vizier van de autoriteiten bleef, maar nu het DEA-net rond zich ziet sluiten.

Na de originele serie volgde 'Narcos: Mexico', waarin de rise & fall van het Guadalajarakartel in de jaren 1980 centraal staat.
 

Peaky Blinders

Het kostuumdrama Peaky Blinders is vernoemd naar een criminele straatbende uit Small Heath, een achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de serie wordt de bende gerund door de familie Shelby, die zich na de Eerste Wereldoorlog opwerkt in de Engelse onderwereld.

Het brein van de familie, Thomas ‘Tommy’ Shelby (fantastisch vertolkt door Cillian Murphy) is net als zijn broers getraumatiseerd uit de oorlog gekomen en wordt zonder enige opleiding of psychische hulp terug in de samenleving gedumpt. Vastbesloten om zichzelf en zijn familie toch rijkdom, aanzien en macht te bezorgen neemt hij het voortouw in allerlei criminele activiteiten. De gevolgen blijven niet uit: steeds dieper raken de Peaky Blinders verzand in een moeras van corrupte politiekorpsen, criminele rivalen, Bolsjewieken en de toen nog jonge IRA.

De reeks bestaat uit vijf seizoenen, twee extra seizoenen zijn nog in de maak.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top