Rainbow 6 Benelux League: uX Gaming verovert laatste play-offticket

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze laatste week van de Benelux League was er nog maar één plaats vacant voor de play-offs. De gegadigden: mCon en uX Gaming.

Zoals we vorige week al aankondigden, ging de strijd om het laatste ticket voor de eindfase tussen mCon esports en uX Gaming. Terwijl mCon het voordeel had om voor de laatste speeldag in de top 4 te staan, had uX dan weer een veel gunstiger speelschema. Ter herinnering, LowLandLions, Sector One en Epsilon waren al zeker van de play-offs.

De week van uX Gaming begon echter dramatisch met een 1-7-nederlaag tegen Epsilon. Gelukkig voor hen ging mCon zwaar de boot in tegen Sector One: 7-0. De stand bleef onveranderd, mCon bleef met twee punten voorsprong op uX Gaming vierde in het klassement. De volgende dag zou beslissend zijn.

© Rainbow Six Siege Benelux League

De dag nadien moest uX Gaming opnieuw als eerste aan de bak. De spelers bleven hun zenuwen dit keer de baas en wonnen de openingswedstrijd van de avond tegen El Whiz Wranglers (3-7). Na dit succes kreeg mCon geen andere keuze. Het moest winnen van… LowLandLions, een bijna onmogelijke uitdaging tegen een leider die sinds het begin van de competitie niet te stoppen is. mCon slaagde niet in de aartsmoeilijke opdracht (7-0) en kon geen enkele ronde winnen in deze laatste week. uX Gaming springt zo over mCon naar de vierde plaats en heeft zijn kwalificatie voor de play-offs ternauwernood beet.

© Rainbow Six Siege Benelux League

Wat de andere wedstrijden betreft, werd alleen Sector One verrast door MousePlayz (7-4). Epsilon kreeg niet veel weerstand van zijn tegenstander TEAM XY, dat de competitie op de laatste plaats beëindigt.

© Rainbow Six Siege Benelux League

De play-offs beginnen op zaterdag 20 juni met twee halve finales in BO3. De twee winnaars ontmoeten elkaar de volgende dag in BO5.

Dit is het programma:
– LowLandLions vs uX Gaming
– Sector One vs Epsilon Esports

© Rainbow Six Siege Benelux League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top