Bertaccini keert niet terug naar Deinze en mikt op doorbraak in Oostenrijk

Sport | Paolino Bertaccini keert niet meer terug naar KMSK Deinze. De pocketspits kwam vorige zomer toe in het Burgemeester Van de Wielestadion, maar speelde er uiteindelijk geen minuut. In januari werd hij dan uitgeleend aan het Oostenrijkse FC Wacker Innsbruck II en daar kon hij nu een definitieve deal beklinken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 22-jarige flankaanvaller vertelt in La Dernière Heure dat hij een contract voor één seizoen met optie voor nog een tweede jaar heeft getekend. De spits zou tot de kern van 25 spelers gaan behoren, maar zou toch opnieuw bij het B-elftal moeten starten. "Ik ga normaal toch de kans krijgen om me te tonen in de Oostenrijkse tweede klasse. Dat wordt ook mijn doel het komende jaar", klinkt  het bij de voormalige jeugdinternational.

FC Wacker II speelt op het derde niveau in Oostenrijk in de Regionalliga Tirol. Daarin eindigden ze (met Bertaccini) vorig seizoen afgetekend laatste. FC Wacker (I) speelt in de 2. Liga en eindigde in 2019 - 2020 op een mooie derde plaats. De Proximus League-volgers kennen Bertaccini nog wel van zijn periode bij Cercle Brugge waarmee hij in 2016 - 2017 22 wedstrijden speelde in 1B.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top