Met de nederlaag tegen FC Bayern (0-1) heeft Borussia Dortmund zijn laatste kansen op de titel dit seizoen verspeeld. De dagen van Lucien Favre in het Ruhrgebied lijken dan ook geteld.
 
Borussia Dortmund zal dit seizoen niet de kampioen van Duitsland worden. Net als vorig seizoen bleken de Schwarz-Gelben niet opgewassen tegen de dominantie van de Rekordmeister. In het uur van de waarheid lijkt de ploeg van Lucien Favre net niet goed genoeg. Vorig seizoen had Borussia ook al de titel uit de handen laten glippen, al bedroeg de voorsprong op Bayern München op een bepaald moment 9 punten.
 
Dit seizoen maakten de rivalen er opnieuw een maandenlange 'mano a mano' van en deze keer moet de ploeg uit het Ruhrgebied in de laatste rechte lijn de rol lossen. Dit seizoen kon Borussia tegen Bayern geen enkel doelpunt maken in de competitie (4-0 in de Allianz Arena, 0-1 in het Signal Iduna Park). Na de uitschakeling in de Duitse beker en in de Champions League laat het seizoen 2019/2020, dan ook nog in volle coronatijden, een bittere smaak na in Dortmund.
 
Voor de Duitse pers betekent deze nieuwe ontgoocheling het einde van het tijdperk-Favre, ook al ligt de Zwitserse coach nog een jaar onder contract. De krant Bild haalt het zware geschut boven en maakt brandhout van de tactische keuzes en het gebrek aan lef van de T1 van BvB. "Te angstig, te twijfelend, te koud en te laf. Te veel analyses en te weinig aanvalslust", zo oordeelt de Duitse tabloid. Bild noemt al een mogelijke opvolger: Niko Kovac, ex-trainer van Frankfurt en… Bayern. Favre zelf lijkt ook al de handdoek in de ring te gooien: "Ik weet hoe het gaat, ik zal er mij over enkele weken over uitspreken."