Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Muziek | Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceert daarom vandaag een compilatie-LP met de beste livesessies van Belgische bands bij Willy. De opbrengst gaat rechtstreeks naar een belangenvereniging voor artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onder het motto “Belgian Music Matters” lanceert Willy een elpee in beperkte oplage om artiesten van eigen bodem een duwtje in de rug te geven. Er worden slechts 500 exemplaren verkocht, een mix van zwarte, gele en rode vinylplaten. Op het verzamelalbum staan een unieke selectie nummers van zowel opkomende artiesten als Tin Fingers, Fulco en Black Leather Jacket als gevestigde waarden zoals Stef Kamil Carlens en K’s Choice.

Hart voor artiesten
 
“Belgische artiesten liggen ons nauw aan het hart”, vertelt dj Sofie Engelen over dit initiatief. “We hebben sinds het begin van onze zender het geluk gehad dat we al veel mooie livesessies mochten opnemen met lokale bands. Met deze elpee willen we een signaal geven dat we nieuwkomers en gevestigde artiesten actief blijven ondersteunen.”

Samen sterk
 
De opbrengst van de compilatie-LP gaat naar GALM vzw, een belangenvereniging van artiesten die zich presenteert als een spreekbuis van de sector. De vereniging vertegenwoordigt onder meer de stem van hun leden bij beheersvennootschappen voor auteursrechten zoals Sabam en PlayRight. Met de opbrengst wil GALM initiatieven nemen die muzikanten helpen. “Dit is een prachtproject, omdat het in moeilijke tijden de krachten bundelt en hoop brengt. We zijn dankbaar voor de steun en kunnen het goed gebruiken”, verklaart voorzitter Tom Kestens over de actie van Willy.
 
De plaat kan vanaf vandaag besteld worden via de website van Willy. Meer informatie over de beschikbaarheid en de tracklist kan je hier vinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top