De ultieme elf van de Rode Duivels: de linkermiddenvelder

Sport | In de zesde aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal kandidaten voor de felbegeerde positie van linkermiddenvelder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Eden Hazard

Als broekje van 17 jaar en 316 dagen maakt Eden Hazard zijn debuut onder de orders van René Vandereycken in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg op 19 november 2008. Hazard imponeert meteen met zijn onbevangenheid en technische bagage en zal tot op heden reeds 106 keer het nationale shirt aantrekken, waarmee hij enkel Jan Vertonghen moet laten voorgaan qua totaal aantal interlands.

Het duurt even voor de ster van Real Madrid echt zijn draai vindt bij de Rode Duivels, zo vindt hij pas in zijn 23ste interland voor het eerst de weg naar doel, maar de laatste jaren neemt Hazard, ondertussen gepromoveerd tot aanvoerder, 'zijn' Duivels steeds vaker bij de hand. Als onbetwiste basispion betwist hij het WK 2014, het EK 2016 en het bronzen WK 2018.

In de achtste finales tegen Hongarije op het EK in Frankrijk, Hazards tweede thuisland, speelt hij de Hongaren van Bernd Storck helemaal tureluurs. Na 90 minuten staat er een doelpunt, assist en een wereldpartij achter de naam van de kapitein. Ook op het WK 2018 toont hij zich van goudwaarde. In het duel met collega-wereldster Neymar katapulteert hij zich definitief naar het selecte kransje wereldtoppers. "De beste match uit mijn carrière", zou Hazard daar achteraf over zeggen. Met 3 doelpunten en enkele fenomenale wedstrijden heeft hij dan ook een belangrijke rol in de bronzen plak van de Gouden Generatie.

2. Bart Goor

Als vaste linkermiddenvelder behoort Bart Goor met zijn 78 selecties tot de top 15 van Belgische spelers met het meeste aantal interlands. Nadat Georges Leekens hem in 1999 lanceert, neemt hij deel aan Euro 2000, dat ons land samen met Nederland organiseert, en tekent hij ook present op het WK 2002.

Bart Goor zal voor eeuwig de eerste Belgische doelpuntenmaker op Euro 2000 blijven. Daarnaast is het ook dankzij hem dat België haar enige overwinning op het toernooi boekt tegen Zweden (eindstand: 2-1). Als titularis op het WK 2002 levert hij ook de assist voor Marc Wilmots die de overwinning tegen Rusland over de streep trekt (eindstand: 3-2). Na het afzwaaien van Wilmots mag hij ook vaak met de aanvoerdersband opdraven.

3. Danny Boffin

Niettegenstaande zijn 53 selecties voor de Rode Duivels, kent Danny Boffin zijn glorieperiode bij de nationale ploeg aan het begin van zijn carrière. Hij is van de partij op drie opeenvolgende wereldkampioenschappen (VS, Frankrijk en Japan/Zuid-Korea), maar proeft enkel van het succes in 1994.

De voormalige middenvelder van Sint-Truiden en Anderlecht beleeft als titularis de overwinning in de openingsmatch tegen Marokko. Daarna verzeilt hij op de bank tegen Nederland (1-0 overwinning), maar staat hij opnieuw in de basis tijdens de blamage tegen Saoedi-Arabië. Als invaller kan ook hij de nederlaag tegen Duitsland in de achtste finales niet voorkomen.

In 1998 start hij het WK vanop de rechtsmiddenpositie tegen Nederland (0-0), waarna hij op de bank verzeilt. Het is ook vanop de bank dat Boffin dient toe te kijken tijdens het WK 2002.

4. Patrick Vervoort

Patrick Vervoort maakt zijn debuut voor de Rode Duivels tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije in 1986. Datzelfde jaar maakt hij meteen deel uit van de selectie die zich naar Mexico mag begeven. Na de eerste twee wedstrijden vanop de bank te hebben beleefd, verschijnt hij tijdens de derde partij als titularis op het middenveld aan de aftrap. De rest van het toernooi zal hij echter vanop de linksachter afwerken. Hij groeit uit tot een van de revelaties en verdwijnt niet meer uit de basisploeg.

Vier jaar later, op het WK in Italië, start Vervoort opnieuw vanop de bank. Na enkele minuten te hebben meegespeeld tijdens de overwinning tegen Uruguay (3-1), speelt hij als titularis op de linksmidden tegen Spanje. Drie minuten na de openingstreffer van de Spanjaarden lukt Patrick Vervoort de gelijkmaker via een vrije trap net voor het halfuur. Jammer genoeg gaat België uiteindelijk met 2-1 de boot in.

Wie is volgens jullie de beste linkermiddenvelder uit de geschiedenis van de Rode Duivels? De beste momenten uit de carrière van onze top 4?? vind je hier terug ?? https://prx.ms/LinMid

Geplaatst door Proximus Sports op Dinsdag 26 mei 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top