Brad Pitt: van posterboy tot Hollywoodgod

De prestigieuze New York Times wijdde enkele maanden geleden zelfs een essay aan de schoonheid van acteur Brad Pitt. Om maar te zeggen: Pitt, ondertussen 56, is nog altijd hot in Hollywood. Niet slecht voor een acteur die ooit verkleed rond liep als kippenmascotte voor fastfoodketen El Pollo Loco, wachtend op zijn kans in Hollywood. 

Hollywood hottest

De meest iconische scène uit Once Upon a Time in… Hollywood, Quentin Tarantino’s kijk op het door Charles Mansons hippiesekte bedreigde Los Angeles van eind jaren zestig? De dakscène waarin Brad Pitt, in de rol van stuntman Cliff Booth, zijn T-shirt uittrekt. Iconisch, zo kan je ook zijn doorbraakrol in Hollywood noemen. Pitt komt nauwelijks zeven minuten in beeld in Thelma & Louise, een feministische roadmovie uit 1991 van Ridley Scott waarin Susan Sarandon en Geena Davis in een Ford Thunderbird 1966 cabriolet richting Mexico vluchten. Maar Pitt maakt zo een impact in de rol van de liftende cowboy annex overvaller J.D. dat hij het meteen tot Hollywood hottest schopte.

Brangelina

Als je het over Brad Pitt hebt kan je onmogelijk om zijn hoofdstuk met Angelina Jolie heen. Dankzij filmrollen in A River Runs Through ItTrue RomanceSe7en12 MonkeysFight ClubSnatchTroy en Ocean’s Eleven is Pitt een van de beroemdste acteurs van zijn generatie als hij in 2004 op de set van Mr. & Mrs Smith Jolie ontmoet. Hun relatie en huwelijk maakt van hen wereldberoemde sterren maar aan het liefdesprookje – ze hebben zes kinderen, van wie er drie werden geadopteerd - komt in september 2016 een einde als Jolie verrassend een scheiding aanvraagt. Het stijlvolle By The Sea, de enige film die ze als echtgenoten samen hebben gemaakt, is op dat gebied misschien ook een van hun meest persoonlijke films want ze spelen een echtpaar dat een poging doet om hun huwelijk te redden.

Oscartriomf

Privé had Pitt het na de scheiding moeilijk maar toch volgde er een glorieuze comeback en werd 2020 weer zijn jaar: Pitt won een Oscar voor zijn bijrol in Once Upon a Time in… Hollywood terwijl hij ook heel wat lof kreeg voor zijn vertolking in Ad Astra, een prestigieuze sciencefictionfilm met Pitt als astronaut Roy McBride. De film werd geproduceerd door Pitt zelf, met Plan B , zijn bedrijf waarmee hij als producent al een Oscar gewonnen had voor 12 Years a Slave. Andere hitfilms die Pitt voordien had afgewerkt zijn BabelThe Assassination of Jess James by the Coward Robert FordThe Curious Case of Benjamin ButtonInglourious BasterdsMoneyBall, The Three of Life en World War 2. Geef toe: niet slecht voor een blonde hunk met blauwe ogen die begon met het tonen van zijn torso.

Films

Bekijk alles
Top