Het beste geschiedkundig vertier op Netflix

Series |

Proximus Pickx grasduint in het rijke Netflixaanbod en schotelt je elke maand het beste voor dat momenteel te zien is op Netflix België. Iedere keer richten we onze blik op een ander genre. Deze maand viseren we geschiedkundige reeksen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roman Empire

Wie ‘Roman Empire’ wil kijken, mag zich schrap zetten voor drie seizoenen geschiedkundig gepalaver. Zoals Netflix het zelf benoemt is het een mengvorm van ‘documentaire en historisch epos’ dat zich afspeelt aan het eind van de tweede eeuw na Christus. 

 

Terwijl de serie focust op Commodus, de zoon van Keizer Marcus Aurelius die op dat moment het Romeinse rijk in handen heeft. Als zoon van wordt hij de nieuwe keizer, hoewel hij zijn dagen liever vult met drank en hoeren. Kijklustigen mogen zich verwachten aan drie seizoenen van elk respectievelijk zes, vijf en vier afleveringen vol geschiedkundig machtsvertoon met de nodige dosis geweld. 

 

Vikings

Sinds de eerste dag van dit jaar staan de gewelddadige streken van vikinghoofdman Ragnar Lothbrok op de streamingssite. Seizoen een tot en met zes vertellen het verhaal van de leider van een groep vikings en zijn zoon Ivar Ragnarsson. Seizoen één toont hoe Ragnar als gewone boer zichzelf opwerkt tot graaf van het dorp. 

 

Nadien reist hij samen met zijn makkers de wereld af. Van Engeland tot Parijs, Spanje en de Arabische wereld, overal gaan de Vikings op zoek naar rijkdom. Ragnars zoon moet intussen proberen in de schoenen van zijn vader te treden, een stap die niet altijd zonder slag of stoot verloopt (letterlijk én figuurlijk). 

Outlander

Voor deze dramaserie reizen we naar het Schotland van de twintigste eeuw. Net na de Tweede Wereldoorlog gaat Claire Randall met haar man op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Op een dag wandelt Claire zonder haar man de natuur in, op zoek naar een bepaald plantje daar ze geïnteresseerd is in planten en hun geneeskrachtige werking

 

Ze komt een plaastelijke stenen cirkel tegen, waaruit een speciaal geluid komt. Als ze de middelste steen aanraakt, tijdreist ze naar het Schotland van twee eeuwen eerder, waar ze het ene avontuur na het andere beleeft.

The Crown

Groot-Brittanië vormt het speeltoneel van de serie ‘The Crown’. De dramaserie onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth de Tweede. Alle gebeurtenissen uit die periode, vormden de tweede helft van de twintigste eeuw. 

 

Het verhaal van het eerste seizoen behandelt het huwelijk van Elizabeth II met Philip van Griekenland en Denemarken. Daarnaast komt ook de ontbinding van het huwelijk van Elisabeths zus prinses Margaret met Captain Peter Townsend. Seizoen twee start bij de Suezcrisis en loopt tot de geboorte van prins Edward in 1964. In het derde seizoen komen onder andere de Ramp van Aberfan, de de-kolonisatie van Afrika en Margaret’s affaire met tuinman Robby Liewellyn aan bod. 

 

Reign

Ook deze serie belooft de kijker vier seizoenen koninklijk machtsvertoon- en vertier. Mary Stuart reist in de serie naar Frankrijk om haar verloofde, de Franse kroonprins, te ontmoeten. Een huwelijk dat de moeder van de kroonprins koste wat kost wil voorkomen. De weg naar het huwelijk moet een resem politieke perikelen en machtsgrepen doorstaan. 

 

Maar de koninklijken zijn niet alleen de hoofdpersonages in deze reeks. Ook hofdames Kenna, Aylee, Lola en Greer komen aan bod. Zij gaan immers op zoek naar geschikte echtgenoten aan het hof. 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top