Rainbow Six Siege: Ubisoft onthult zijn grote metamorfose

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op woensdagavond onthulde Ubisoft zijn grote transformatie die reeds tijdens de laatste Six Invitational werd aangekondigd. Het gloednieuwe competitiesysteem begint met nationale competities.

De herziening van de race richting Six Invitational, de heilige graal voor elke Rainbow Six Siege-speler, is een van de grootste projecten waar Ubisoft de afgelopen weken aan heeft gewerkt. Om de beroemde Major te bereiken, start de tocht voortaan in de Benelux League en via vier regionale kampioenschappen: de European League en zijn tegenhangers in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific.

Algemene werking

Algemeen gezien staat een periode van maart tot en met februari van het daaropvolgende jaar gelijk aan een seizoen. De vier bovengenoemde competities, met elk tien teams, zullen van maart tot december in drie verschillende fasen worden afgewerkt. Aan het einde van de drie fases zullen de 16 teams met de meeste punten in hun competitie en op de Majors zich automatisch kwalificeren voor de Six Invitational. Daarnaast krijgen ook vier andere teams uit de regionale Open Qualifiers de kans om zich te kwalificeren, waardoor het totaal aantal deelnemers op 20 komt te liggen.

European League en Majors

De teams zullen tijdens elke fase (drie, ter herinnering) punten kunnen verzamelen. De vier beste teams kwalificeren zich voor de nieuwe Majors, waar ze eveneens punten kunnen verzamelen voor het grote slotevenement. Tot slot zal het kampioenschap in november zijn algemeen klassement onthullen en zullen de vier beste teams strijden om de Europese titel. Onderaan de tabel degradeert de rode lantaarn naar de Challenger League, terwijl het op een na laatste team in het klassement een play-offwedstrijd moet spelen tegen de tweede uit de Challenger League.

© Ubisoft

Challenger en Benelux League

De nieuwe Challenger League is het beginpunt voor internationale topontmoetingen. Maar als je als team in aanraking wil komen met de internationale top, moet je eerst op je eigen terrein, namelijk de nationale competities, presteren. Wat ons kampioenschap betreft is dat de Benelux League, die momenteel elke week op woensdag en donderdag plaatsvindt. De nationale kampioen en de winnaar van de Open Qualifiers promoveren naar de Challenger League Europe. Alleen de twee beste teams uit deze divisie krijgen vervolgens de kans om door te stoten naar de Europese top.

© Ubisoft

Kortom, Ubisoft heeft een nieuw wereldwijd programma bedacht om hun nationale scenes nieuw leven in te blazen en te professionaliseren. De weg naar de Six Invitational ligt voortaan open voor alle spelers die dromen van Rainbow Six Siege-top.

© Ubisoft

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top