"Een man heeft zijn noden": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg. Wij selecteerden de beste quotes en zinsneden van de single cupido’s die in de 22e aflevering aan bod kwamen.

“Ik ben mamafluisteraar”
 
De fleurige Noemie ontmoet gastheer Patrick, die als bij toeval meteen naar haar bijzondere beroep vraagt. Als zelfverklaarde ‘mamafluisteraar’ – een woord dat ze zelf uitgevonden heeft – ondersteunt en begeleidt Noemie jonge mama’s. “Ik had er nog nooit van gehoord”, moet Patrick bekennen. Wij ook niet, Patrick.
 
“Het is misschien wat groot uitgevallen”
 
Casanova Sven komt bij zijn date met Noemie aanzetten met een gigantisch boeket bloemen. “Ik hoop dat je er blij mee bent”, stopt hij zijn "kleine attentie" in de handen van zijn tafelgenoot. Noemie is overweldigd: “Dank je wel, ik ben onder de indruk”, stamelt ze. Om haar weer bij zinnen te krijgen, voert Sven een soort huis-tuin-en-keukenhypnose uit: “Beeld je in dat je op het strand aan het wandelen bent”, fluistert hij. Wakker blijven, Noemie.

“Ik had een meisje-meisje besteld”
 
Beth somt de criteria op voor haar bestelling aan Patrick. Even later keek ze in de ogen van Elien, en ze zag dat het goed was. Benieuwd of bol.com ook retours aanneemt als de date op een sisser zou aflopen. 
 
“Het stukje geblondeerd haar is helemaal niet direct mijn ding”
 
Ondertussen bedelft Sven zijn date onder de complimenten. Als hij na zijn goedkope hofmakerij zelf hengelt naar complimenten bij Noemie, krijgt hij het deksel op de neus: ze blijkt geen fan van het geblondeerde vogelnest op zijn kruin. “De waarheid kwetst soms, maar who cares”, reageert Sven voor de camera. That’s the spirit, Svennieboy.

“Er zouden duizenden mannen nu in mijn plaats willen zijn”
 
Noemie krijgt nauwelijks nog lucht terwijl ze een lawine aan lieve woordjes over zich heen krijgt. “Op den duur wordt het niet zo makkelijk om de complimenten in ontvangst te nemen”, klinkt het. “Het wordt misschien soms te veel.” Even dimmen dus, Sven. Helaas gaat de man onverminderd door met zijn zoetige lofrede, en dreigt zo zijn eigen ruiten in te gooien.
 
“Een man heeft zijn noden”
 
Zelfverklaarde grapjas Alex vertelt aan barman Bram hoe de mannelijke driften hem meermaals naar avontuurtjes-van-één-nacht geleid hebben. De bebaarde student vergewist zich ervan dat hij met die uitspraak als een pierewaaier overkomt – “Voor heel Vlaanderen denkt: ‘Wat is dat voor één?’” – en voegt er nog snel aan toe dat hij wel hondstrouw is in een relatie. Goed herpakt, maar de schade is geleden.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top