Corona zadelt RWDM op met trainersprobleem: "Hopelijk heeft men begrip voor de situatie"

Challenger Pro League | RWDM moet mogelijk (tijdelijk?) op zoek naar een nieuwe T1. Huidig hoofdcoach Frédéric Stilmant beschikt namelijk niet over het vereiste UEFA-trainersdiploma (niveau A) en kan dus in principe niet als T1 op de bank zitten nu RWDM naar de profs promoveerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De situatie rond Stilmant was sowieso nog een beetje onzeker. De ex-spits van onder meer KV Oostende, AFC Tubize en OH Leuven is al enkele maanden T1 ad-interim bij RWDM, maar alle partijen waren wel positief om die ad-interimfunctie weldra om te zetten in een definitieve aanstelling als T1.

Maar nu komt er een extra probleem. Stilmant heeft geen UEFA A-diploma op zak waardoor hij dus eigenlijk niet als T1 op de bank mag zitten in ons profvoetbal. Een zure appel om door te bijten, want normaliter had Stilmant deze maand zijn examen om dat diploma te behalen. Door de coronacrisis zijn de examens evenwel opgeschoven naar september... maar dan is de competitie wellicht al terug bezig.

Begrip

"Ik hoop dat er begrip is voor mijn situatie en dat ik toch op de bank mag zitten", stelt Stilmant bij RTBF. "Maar wat het verdict ook wordt, ik zou echt wel graag bij RWDM blijven. Eventueel in een andere functie. Dat zou me de tijd geven om mijn diploma te halen. Bovendien ben ik ook echt graag bij RWDM. Ik voel me hier echt goed en ik heb ook een goede band met de voorzitter (Thierry Dailly, red.). Die heeft in vijf jaar tijd echt een straffe stoot uitgehaald met deze club."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top