Seraing viert bescheiden overstap naar 1B: "Deze promotie zal toch altijd een bepaalde nasmaak hebben"

Sport | Naast RWDM keert er met RFC Seraing nog een tweede traditieclub terug naar het profvoetbal. De Metallo's eindigden derde in de eindranking van de hoogste amateurliga, maar mogen door de licentieweigeringen van KSV Roeselare en Excelsior Virton én het faillissement van Sporting Lokeren toch de stap naar 1B wagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luikenaars zijn enorm blij met de promotie, maar beseffen ook dat ze bescheiden moeten blijven gezien de omstandigheden. "Deze promotie zal altijd een bepaalde nasmaak hebben", stelt de club op de officiële website. "Dit zowel door de pandemie die onze hele planeet treft als door de vroegtijdige stopzetting van het kampioenschap én de administratieve gevolgen daarvan. Dit keer zijn die eens in ons voordeel uitgedraaid."

Toch ziet de club de terugkeer naar het profvoetbal als een bekroning van het harde werk van de voorbije jaren. "Ons management heeft de voorbije zeven jaar een hele structuur opgezet waardoor we nu onze plaats in het profvoetbal terug kunnen claimen. We hebben tegenslagen gehad, maar we zijn heel blij dat we terug in het profcircuit staan. Iets wat ook zonder de hulp van de stad niet mogelijk was geweest."

Flesje openen

De club bedankte ook nog de sponsors, de spelers en natuurlijk de supporters. "We gaan deze promotie zo snel mogelijk vieren. Momenteel kan het natuurlijk niet, maar iedereen die van onze club houdt mag vanop afstand een goede fles openen. Wij gaan alvast ons best doen om de club op de best mogelijke manier voor te bereiden op de nieuwe uitdaging. Tot binnenkort... in 1B."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top