Verontwaardigde Ridouani (burgemeester Leuven) zet deur op een kier voor finalematch

Sport | Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani verbood in maart in de beginfase van de coronacrisis de finalematch tussen OH Leuven en Beerschot en liet vorige week ook optekenen dat er ook in augustus geen voetbalmatchen gespeeld zullen mogen worden in zijn stad. Maar na de beslissing van de Pro League, lijkt hij toch opnieuw de deur op een kier te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat bekend raakte dat de Pro League beslist heeft dat de finalematch tussen OH Leuven en Beerschot VA plaats moet vinden omdat anders KVC Westerlo naar de Jupiler Pro League mag stijgen, kroop de Leuvense burgervader in de pen en stuurde hij volgend pittig persbericht uit.

“De hele aanloop naar deze beslissing was een triest schouwspel. Pijnlijk voor elke oprechte voetballiefhebber. Dit gaat niet langer om de sport, om het volksfeest dat voetbal kan zijn. Dit is achterkamergefoefel van het hoogste niveau”, klinkt het bij Ridouani. “Het is schandalig onverantwoord dat men de verantwoordelijkheid om de promotiematch te organiseren bij Beerschot en OHL legt. Hen proberen straffen is cynisch, als je weet dat het om twee goedgeleide, gezonde clubs gaat, die jaar op jaar zonder problemen een licentie krijgen. Dat net die nu zo aangepakt worden, zegt veel. Net als je denkt dat het niet erger kan, is er de Pro League om zichzelf te overtreffen.”

“Vanuit Leuven zullen we ons beraden over de volgende stappen en een eventuele promotiematch. De oorspronkelijke wedstrijd van 14 maart heb ik moeten verbieden omwille van veiligheidsredenen in coronatijd. Tot nu toe kreeg ik vanuit de veiligheidsdiensten nog steeds dezelfde signalen en is het niet duidelijk wat de Nationale Veiligheidsraad oordeelt over matchen in augustus. In juli zijn deze door de nationale veiligheidsraad sowieso verboden. Een officieel verbod bij burgemeestersbesluit op een match in augustus is er vooralsnog niet. Ik zal me breed bevragen, bij de lokale en federale veiligheidsdiensten. Samen met OHL en Beerschot zullen we alles rustig bespreken, op een constructieve en volwassen manier”, aldus Ridouani.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top