Rainbow Six Benelux League: halfweg onderscheiden vier teams zich van de rest

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Benelux League op Rainbow Six Siege heeft deze week een nieuwe wending genomen. Na de twee competitiedagen hebben de vier leidende teams de kloof vergroot op de andere teams.

Terwijl vorige week alles relatief gezien nog mogelijk was, markeerden de twee nieuwe kampioenschapsdagen waarschijnlijk een keerpunt in deze groepsfase. Ondanks enkele wedstrijden waarin het verschil in klasse duidelijk was, bleken bepaalde teams de evenknie te zijn van de topteams.

Woensdag: speeldag 7

Op speeldag 7 trokken twee wedstrijden de aandacht. Terwijl we een topconfrontatie tussen Defusekids (de leider) en mCon eSports hadden verwacht, kwam er uiteindelijk snel een einde aan de wedstrijd. mCon was niet in staat om de gerodeerde machine, die DK op dit moment is, tegen te houden. Defusekids won met 1-7.

De andere affiche met een verrassend resultaat was de slotwedstrijd van de avond tussen Epsilon (2e) en TEAM XY, dat onderin het klassement wegkwijnt. Tegen alle verwachtingen in sleepte de rode lantaarn een mooi gelijkspel in de wacht (6-6).

In de andere wedstrijden liet Sector One geen spaander heel van MousePlayz met een eindscore van 7-0 en was uX Gaming snel klaar met El Whiz Wranglers (7-1).

© Rainbow Six Benelux League

Donderdag: speeldag 8

Met Defusekids tegenover Sector One zou de eerste clash van de avond intens worden. En de toeschouwers werden niet teleurgesteld! Om 19u stonden de twee teams in vorm tegenover elkaar. Defusekids kon afstand nemen van zijn eerste achtervolgers, Sector One kon dan weer wat dichter komen bij de rest. Maar na twaalf gespeelde rondes gingen de twee teams met een puntendeling uit elkaar. Met deze prestatie toont S1 opnieuw zijn potentieel. Het team staat momenteel derde en blijft een serieuze kanshebber voor de titel.

De avond ging verder met een interessant duel tussen mCon, dat de dag ervoor had verloren, en Epsilon Esports, dat een dag eerder was blijven steken op een gelijkspel tegen de laatste in de stand. Uiteindelijk waren het de spelers van Epsilon die het beste reageerden en met 3-7 wonnen. De nederlaag is een nieuwe tegenslag voor mCon dat volgende week absoluut moet reageren, ondanks een lichte voorsprong ten opzichte van de andere teams voor plaats vier.

In de andere wedstrijden van de avond verraste Team XY opnieuw door zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen: 7-2 tegen El Whiz Wranglers (7-2). Ook uX Gaming sloot een vruchtbare week af met een tweede succes, de eerste twee overwinningen in acht speeldagen tijd.

© Rainbow Six Benelux League

Zijn deze week twee underdogs ontwaakt en is er nog een ommekeer in de maak? Met nog zes speeldagen te gaan, is alles nog mogelijk. Maar ze zullen moeten volhouden, want de teams in de eerste tabelhelft liggen nu twee tot drie overwinningen voor op hun achtervolgers!

Het klassement

© Rainbow Six Benelux League

© Rainbow Six Benelux League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top