Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: Sonic the Hedgehog

Vanaf donderdag 14 mei wordt de Op aanvraag-catalogus van Proximus aangevuld met "Sonic the Hedgehog". Deze Amerikaans-Japanse coproductie over het razendpopulaire videogamekarakter is de ideale familiefilm om de coronatijden enigzins te verzachten.

De blauwe, stekelige egel Sonic groeide begin jaren 90 uit tot de mascotte van het Japanse spelletjesconcern SEGA. De razendsnelle egel moest tegengewicht bieden voor Mario, het vlaggenschip van grote concurrent Nintendo. De eerste games met het schattige beestje werden door critici enthousiast onthaald en al snel bouwde Sonic een grote fanbasis uit. Talloze videospelletjes volgden en sinds begin dit jaar dus ook een komisch live-action avontuur.

Het regisseurdebuut van Jeff Fowler ging echter niet meteen over rozen. Toen Paramount de eerste trailer van "Sonic the Hedgehog" de wereld in stuurde, werd het bedrijf haast bedolven onder de klachten. Menig fan van het eerste uur was niet te spreken over hoe hun idool gestalte werd gegeven op het grote scherm en dus stuurde Paramount het project terug naar de tekenkamer.

Eind januari was de definitieve versie klaar om op de wereld te worden losgelaten, met een Sonic die meer gelijkt op de versie uit de computerspelletjes en een topcast met onder meer Jim Carrey en James Marsden. In de film belandt Sonic dankzij zijn magische ringen op aarde, waar hij na een uitbarsting op het sportterrein de volledige omgeving een stroompanne bezorgt. Samen met de lokale sheriff Tom Wachowski (James Marsden) probeert hij daarna uit de klauwen te blijven van de knettergekke Dr. Robotnik (Jim Carrey) die Sonics superkrachten maar al te graag voor zijn duistere plannen wil gebruiken.

Zet je schrap voor een doldwaas avontuur, gekruid met flink wat humor!

"Sonic the Hedgehog" is vanaf donderdag 14 mei beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top