Moeders aan de macht in deze series

Series | Het is een speciale Moederdag dit jaar wegens de lockdown, maar Proximus Pickx denkt aan de mama’s. In volgende reeksen spelen moeders - net als in het echte leven - een belangrijke rol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Young Sheldon
 
In deze spin-off van de populaire sitcom The Big Bang Theory treffen we Sheldon Cooper in zijn kinderjaren. De jongen had toen al alle moeite van de wereld om zich te integreren op school. De mama van Sheldon, gespeeld door Zoe Perry, is zeer beschermend en geduldig met haar zoon, zelfs al heeft ze veel moeite om haar spruit te begrijpen. Als praktiserend christen botst haar overtuiging met het radicale atheïsme van Sheldon. Maar bovenal blijft ze een liefhebbende moeder, die alles over heeft voor het welzijn van haar zoon.
 

Weeds
 
Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), een brave moeder, zoekt haar heil in drugs om haar financiële problemen het hoofd te bieden. Haar echtgenoot is overleden; ze is weduwe met twee zoons.
 
Nancy begint een bescheiden wiethandeltje met haar buren. Met mondjesmaat breidt ze haar activiteiten uit en ontpopt ze zich tot drugstrafikante. Maar dit nieuwe leven beïnvloedt de relaties in de schoot van het gezin, dat niet op de hoogte is van moeders illegale handeltje. Bovendien is imago en conformisme al wat telt in de poepchique villawijk waar het gezin woont…
 

How I Met Your Mother
 
Een bende boezemvrienden in New York: dat is waar deze reeks rond draait. Uitgangspunt is het personage Ted Mosby, die aan zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Negen seizoenen lang neemt hij zijn kinderen in zijn vertellingen mee naar zijn jongere jaren, en weidt uit over de verschillende relaties die hij gehad heeft voordat hij de moeder van zijn kinderen ontmoette.

De kijkers moeten dan ook negen seizoenen wachten op de grote onthulling: wie is die mysterieuze moeder? Er werd ook nog een spin-off (‘How I Met Your Dad ‘) overwogen, maar na productieperikelen zag die nooit het daglicht.
 

Gilmore Girls
 
Deze iconische reeks focust op de complexe relatie tussen Lorelai en dochter Rory. De moeder, vertolkt door Lauren Graham, bevalt op zestienjarige leeftijd van haar dochter (Alexis Bledel), en besluit om haar geboortestad te verlaten om haar kind op te voeden in Stars Hollow, een fictieve stad in de VS. Gedurende zeven seizoenen zijn we getuige van het liefdesleven van zowel Lorelai als Rory, maar eveneens komen allerlei spanningen tussen Lorelai en haar eigen moeder aan de oppervlakte…
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top