'Sporza retro: Europees voetbal' doet legendarische wedstrijden herleven

Sport | We zouden momenteel sporthoogdagen moeten beleven: de voorjaarsklassiekers, de ontknoping van de nationale en Europese voetbalcompetities en straks de sportzomer met het EK voetbal, de Tour en de Olympische spelen. Helaas heeft het coronavirus door al dat moois een dikke streep getrokken. Maar Sporza laat de sportliefhebbers niet in de steek en zorgt voor een sportief alternatief.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op Eén waren er al de retro-uitzendingen van de voorjaarsklassiekers en Canvas pikt die draad nu op met 'Sporza retro: Europees voetbal'. Daarin kijkt Karl Vannnieuwkerke vier weken lang met twee analisten naar tot de verbeelding sprekende Europese clubwedstrijden van de voorbije decennia.

In elke uitzending kijken zij naar de hoogtepunten van twee matchen, waarbij ten minste in een ervan een Belgische ploeg meespeelt. De gasten zijn Gert Verheyen, Frank Raes, Filip Joos en Wesley Sonck. Zij kiezen zelf welke wedstrijden ze willen terugzien en vertellen waarom. Ze plaatsen de wedstrijden in de context van de competitie en geven duiding en analyse.

In de eerste aflevering, op donderdag 7 mei, kiest Filip Joos voor een Brugs mirakel in ’87: de terugwedstrijd in de achtste finale van de Uefacup tussen Club Brugge en Borussia Dortmund (9 december 1987). Wesley Sonck gaat dan weer voor de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League 2003: een onvergetelijk duel tussen het Real Madrid van Zidane en Ronaldo en het Manchester United van Beckham en Van Nistelrooy (23 april 2003).

In de tweede aflevering, op donderdag 14 mei, is het de beurt aan Gert Verheyen en Frank Raes. Gert kiest voor de spectaculaire Uefacupfinale van 2001 tussen Liverpool en het Spaanse Alavés (16 mei 2001). Frank Raes keert terug naar 1989 met de heenwedstrijd van de Europese Supercup tussen KV Mechelen (met onder meer Michel Preudhomme) en PSV (met onder andere Eric Gerets).

Nog meer wedstrijden om duimen en vingers bij af te likken in de volgende weken: Barcelona-Anderlecht (1989), AC Milan – Real Madrid (1989), West Ham – Anderlecht (1976), Atletico Madrid – Ajax (1997).

Bekijk 'Sporza retro: Europees voetbal' elke donderdag om 21u25 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top